Cetinje slavi, Mladost se nada

Navijači Lovćena u euforiji su dočekali podizanje pobjedničkog pehara svog kapitena Vladana Tatara
134 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2014. 00:36h

Svijet voli pobjednike - klicali su navijači Lovćena prilikom vatrometa i konfeta u bojama njihovog kluba i državne zastave nakon što je kapiten Lovćena Vladan Tatar podigao pehar pobjednika Kupa Crne Gore za sezonu 2013/2014. Lovćen je u 101. godini od osnivanja osvojio prvi pehar pobjedom u finalu nad Mladosti, golom Draška Božovića na samom startu drugog poluvremena.

A navijači najstarijeg crnogorskog kluba nijesu ni sumnjali u svoje ljubimce, pošto su četiri sata prije nego je državni reprezentativac Branko Bošković dodijelio zlatne medalje igračima Lovćena, ispunili ulice glavnog grada, poslovično praznog u prazničnom popodnevu, mašući državnim i zastavama svog kluba.

"Hvala im, jer mi smo u finalu u publici imali 12. igrača. A to je jako bitno u meču u kojem nema popravnog, i kada su neminovne oscilacije u igri. Imali smo ih, ali nijesu bile kobne zahvaljujući sjajnim odbranama našeg golmana", kazao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

Mladost je bila formalni domaćin pod Goricom, i smatrala je da u svom gradu ona treba da diktira ritam. Radila je to svega 15 minuta a onda je Lovćen preuzeo igru. Balša Radović je praćen bivšim dvojcem Mladosti, Lukom Merdovićem i Draškom Božovićem primoravao igrače rivala da nepropisno kidaju nalete Lovćena.

Cetinjani su, međutim, odmah početkom nastavka imali sreću da dođu do gola. Vuk Martinović je na desetak metara od gola pronašao Božovića, koji je šutirao u ugao golmana Miloša Dragovića, koji je morao bolje reagovati.

Mladost je bila u šoku, a Lovćen je to iskoristio za dva brza napada, posebno je bilo dobro ubacivanje Radovića prema Merdoviću, koji je brzopletim šutem preko prečke propustio zicer.

Mladost je bila nemoćna i bezidejna sve do 78. minuta kada je Goran Burzanović petom lansirao Stefana Mugošu na gol. Taj potez je iznenadio sve osim golmana Jovana Perovića, koji je pravovremenom rekacijom spriječio najboljeg strijelca Prve lige.

Mladost se opet primirala, učinila da svi, pa i suparnički igrači pomisle da se pomirila sa porazom u borbi za prvi, istorijski trofej. Da, ipak, nije tako pokazao je Dušan Lagator fenomenalnim ubacivanjem na Miloša Zečevića, koji je sve uradio fudbalski, šutirao, činilo se neodbranjivo sa penala, ali je Perović nevjerovatnim refleksom sačuvao pobjedu u posljednjim trenucima sudijske nadoknade.

Mladost je tako izgubila i peti uzastopni duel sa Lovćenom, koji će u subotu protiv Sutjeske u Nikšiću tražiti pobjedu za duplu krunu.

Mladost - Lovćen 0:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.500. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Strijelac: Božović u 48. minutu. Žuti kartoni: Burzanović, Mirković, Savićević, Babović, Lakić (Mladost), Božović, Draganić (Lovćen).

Mladost: Miloš Dragojević, Radule Živković, Dušan Lagator, Miloš Zečević, Petar Vukčević (od 65. Ivan Novović), Stefan Mugoša, Vladimir Savićević (od 50. Bojan-Olivije Babović), Goran Burzanović, Milan Radulović, Luka Mirković (od 72. Dilan Nikolaev Kolev), Risto Lakić.

Trener: Radovan Kavaja.

Lovćen: Jovan Perović, Miloš Radunović, Vuk Martinović, Vladan Tatar, Janko Simović, Balša Radunović (od 68. Nikola Draganić), Luka Merdović, Luka Vujanović (od 46. Dejan Bogdanović), Nenad Brnović, Srđa Kosović, Draško Božović.

Trener: Mojaš Radonjić.

Galerija

Bonus video: