Ćetković ide u Jagieloniju

Zadovoljan sam ponuđenim uslovima, u subotu ću se priključiti Poljacima", istakao je Ćetković.
80 pregleda 0 komentar(a)
Cele, Foto: Boris Pejović
Cele, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.06.2011. 22:27h

Mogren je ostao bez jednog od ponajboljih ofanzivni vezista - Marko Ćetković nastaviće karijeru u poljskoj Jagieloniji. Uprava crnogorskog šampiona i poljski klub utvrdili su pazar, pa je ostalo samo da Ćetković narednih dana otputuje za Poljsku, obavi ljekarske preglede i potpiše ugovor.

"Još ranije sam dogovorio uslove sa Poljacima, a nakon toga postignut je i dogovor na nivou klubova. Zadovoljan sam ponuđenim uslovima, u subotu ću se priključiti Poljacima", istakao je Ćetković.

Doskorašnji vezista Mogrena dokazao se na domaćoj sceni u posljednje tri godine u dresu Mogrena, debitovao je i za seniorsku reprezentaciju, bio na spisku selektora Zlatka Kranjčara za posljednji meč sa Bugarskom.

Ćetković je bio i član šampionske generacije Zete (u sezoni 2006/2007), u kojoj je takođe ostavio veliki trag...

Sada ga očekuje novi izazov u Jagieloniji, Ćetković će pokušati da se pokaže i van granica Crne Gore (što mu nije uspjelo u Partizanu prije nekoliko godina).

"Kada sam iz Zete otišao u Partizan, tamo nisam dobio šansu, tako da sam zatražio raskid ugovora. Nakon toga stigao sam u Mogren na nagovor tadašnjeg trenera Dejana Vukićevića, mada iskreno nisam očekivao da ću ostati pune tri godine u klubu. Zahvalan sam Mogrenu i svim bivšim saigračima, u protekle tri godine dva puta smo bili prvaci, jednom osvojili treće mjesto. Spreman sam za novi izazov, mada sam svjestan da je u inostranstvu mnogo teže. U proteklom periodu sam kao igrač Zete, Partizana i Mogrena osvojio četiri titule i Kup", dodao je Ćetković.

On će proširiti koloniju crnogorskih fudbalera u Jagieloniji, za koju već nastupaju A reprezentativci Mladen Kašćelan i Luka Pejović (takođe bivši igrač Mogrena, koji je zimus otišao u Poljsku), te član mlade selekcije Ermin Seratlić.

"Pomoglo mi je mnogo što su oni trojica već tamo, kao i činjenica da su dobri rezultati crnogorske reprezentacije svima digli cijenu. Kao reprezentativac Crne Gore mogao sam da izgradim dobru poziciji za pregovore, to je bilo od velike koristi u ovom prelaznom roku", zaključio je Ćetković.

Bonus video: