Ćezena zaustavila Juve, Parma nije izgubila u Rimu

0 komentar(a)
Milan Đurić, Foto: Beta/AP
Milan Đurić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.02.2015. 21:55h

Juventus je kiksao u Ćezeni (2:2), ali ovaj remi je svakako sebi mogao da priušti, nakon što znao da je Roma odigrala bez golova protiv Parme.

Šampion je gubio, pa vodio, a onda i imao penal za trijumf koji je, međutim, prokockao Arturo Vidal i u 81. minutu promašio čitav gol...

Visoki Bosanac Milan Đurić je prethodno dao prvi gol na meču, Alvaro Morata i Klaudio Markizio doveli "damu" na prag pobjede, ali je zasluženi bod domaćinu obezbijedio Franko Brijenca na pas Đurića.

Juve je tako ostao na sedam bodova više od Rome...

Parma je prekinula seriju od šest poraza tamo gdje niko nije očekivao - na gostovanju Romi, koja je novim remijem, 5. u posljednjih šest kola, počela da se oprašta od sna o tituli.

"Vučica" je dominirala, stvarala šanse, ali je fenjeraš Serije A uzeo tek 10. bod u sezoni. Prva ekipa u zoni spasa, Atalanta, bježi mu 13 bodova.

U kakvom je padu forme Roma govori i podatak da je joj je ovo 5. uzastopni remi kod kuće, i to poslije sedam vezanih trijumfa.

"Ovaj meč smo morali da dobijemo. Nema opravdanja", rekao je trener Rome Rudi Garsija.

Inter je prvog dana februara izgubio od Sasuola, a nakon tog meča je došlo do svađe navijača sa Fredijem Guarinom i Maurom Ikardijem.

To kao da je probudilo iskru u kolumbijskom vezisti - Guarin je na gostovanju Atalanti iznudio penal (iskoristio ga je Džerdan Šaćiri), a zatim i dao dva gola za ubjedljivu pobjedu "nerazura" (4:1).

Atalanta je bila izjednačila na 1:1 sredinom prvog poluvremena, prije nego je Guarin pogodio lijevom nogom sa oko 20 metara.

Za domaćina je sve postalo teže kada je Joan Benaluan početkom drugog poluvremena dobio crveni karton (prvi žuti zbog faula nad Rodrigom Palasijom, drugi zbog prigovora)...

Guarin je i u prošlom kolu protiv Palerma upisao pogodak i asistenciju.

Sve bolji: Fredi Guarin

Milan je definitivno u krizi. U posljednjih šest mečeva osvojio je samo pet bodova, a novi šok za navijače "rosonera" uslijedio je u duelu sa Empolijem (1:1).

Domaćin je poveo u 40. minutu kada je Đakomo Bonaventura asistirao Matiji Destru, ali se dominacija Empoliju isplatila kada je Masimo Makarone glavom matirao Dijega Lopesa.

Milan je nakon toga morao da se brani sa devet igrača, jer je prvo crveni karton dobio Lopes (igrao je rukom van kaznenog prostora), da bi se ubrzo nakon toga povrijedio Gabrijel Paleta kada su bile izvršene sve tri izmjene.

Makarone slavi gol protiv Milana

Đenova je razbila Veronu (5:2) i nastavila da mašta o Evropi, a Lacio se vratio na 5. mjesto pobjedom u Udinama (1:0).

Jedini gol na "Friuliju" dao je Antonio Kandreva iz penala popularnom "panenkom".

Opet je razočarala Sampdorija, koja je u seriji od četiri meča bez trijumfa.

Bolji od sastava iz Đenove bio je Kjevo u Veroni (2:1), a jedini strijelac za goste bio je Luis Murijel, koji je stigao u januarskom prelaznom roku iz Udinezea.

Rezultati

Roma - Parma 0:0

Atalanta - Inter 1:4 (Morales 28 - Šaćiri 3. penal, Guarin 37, 63, Palasio 73)

Đenova - Verona 5:2 (Agostini 10. autogol, Nijang 13, 30, Bertolaći 66, Peroti 86 - Toni 20, 58)

Torino - Kaljari 1:1 (El Kaduri 35 - Donsa 34)

Udineze - Lacio 0:1 (Kandreva 23. penal)

Milan - Empoli 1:1 (Destro 40 - Makarone 68)

Kjevo - Sampdorija 2:1 (Isko 2, Međorini 39 - Murijel 90+1)

Ćezena - Juventus 2:2 (Đurić 17, Brijenca 70 - Morata 27, Markizio 33)

Subota

Sasuolo - Fiorentina 1:3

Palermo - Napoli 3:1

Bonus video: