CFL: Svi jedva čekaju pauzu

Budućnost dočekuje Grbalj, Sutjeska ide na Zlaticu, Zeta sa Rudarom - šesto kolo CFL, posljednje pred reprezentativnu pauzu, igra se danas
2010 pregleda 1 komentar(a)
Petar Grbić u duelu sa Jamoom iz Zete, Foto: Savo PRELEVIC
Petar Grbić u duelu sa Jamoom iz Zete, Foto: Savo PRELEVIC

Sutjeska je prije šest dana mogla da bude na minus osam u odnosu na Budućnost, a sada je situacija na tabeli mnogo povoljnija za aktuelnog šampiona.

Nakon pobjede nad Iskrom u odloženom meču, Nikšićani imaju tri boda manje - sve pred šesto kolo u kojem će lider dočekati Grbalj, a aktuelni šampion gostovati Komu na Zlatici.

Pred dvonedjeljnu reprezentativnu pauzu i Budućnost i Sutjeska žele isto - da ciklus od skoro mjesec kako je startovala Prva liga zaključe pobjedama.

GRBIĆ: SAMO POBJEDA

- Ne interesuje nas ništa osim tri boda protiv Grblja. Od prvog minuta ćemo ući jako, visoko i sa željom da pobjedom odemo na pauzu. To je ono što nam treba, a onda ćemo imati vremena da se spremimo, napravimo neke korekcije pred jače utakmice i derbije i onda pokažemo zašto smo tu gdje jesmo - rekao je Petar Grbić.

Budućnost je u prošlom kolu remizirala sa Zetom pod Goricom (1:1), i to golom Mihaila Perovića u sudijskoj nadoknadi.

- Nikako ne bih htio da umanjim odličnu igru Zete, ali nekoliko nas je bilo pod virusom. To nije nikakvo opravdanje, ali jeste nešto što ponekad koči. Sigurno nije lijepo i prijatno kada uzmeš samo bod kod kuće, ali činjenica je da smo prvi na tabeli nakon pet kola i jedina neporažena ekipa u ligi - istakao je Grbić.

Grbalj u glavni grad dolazi oslabljen - nema povrijeđenih Vladana Kordića i Nemanje Kartala, pod znakom pitanja su Marko Đukanović i Dejan Perović.

- Ko god da bude na terenu, daćemo sve. Utakmice protiv Budućnosti nas posebno inspirišu - kaže Dejan Kotorac, jedan od najiskusnijih u timu iz Radanovića.

NIKŠIĆANI JEDVA ČEKAJU PAUZU

Sutjeska je tim kojem će reprezentativna pauza najviše koristiti. Šest evropskih utakmica, pa još toliko u šampionatu do sada jasno govor da izabranicima Nikole Rakojevića treba predah. Ali, prvo mora da se odradi gostovanje Komu, povratniku u elitu.

- Uradićemo sve da slavimo na Zlatici. Još nismo primili gol na gostovanjima, to je jedan i od preduslova da se približimo trijumfu i protiv Koma. Mnogo će nam značiti pauza, ali prvo moramo da prođemo ovu utakmicu - rekao je Aleksa Marušić, jedan od junaka pobjede Sutjeske nad Iskrom u srijedu.

Kom je, s druge strane, u seriji od četiri meča bez pobjede (tri poraza i remi). U međuvremenu je ispao i iz Kupa od Jedinstva.

- Sutjeska baš i nije tim protiv kojeg se planira izlazak iz krize, ali ne bježimo od izazova - jasan je vezista Zlatičana Andrija Kaluđerović.

Zeta dočekuje Rudar i traži prvi trijumf kod kuće u sezoni, gdje u dosadašnjih 180 minuta nije postigla gol. Petrovac igra sa OFK Titogradom, dok je Podgorica u Lješkopolju domaćin Iskri.

Parovi

PODGORICA – ISKRA 16.00

BUDUĆNOST – GRBALJ 16.30

KOM – SUTJESKA

ZETA – RUDAR

PETROVAC – OFK TITOGRAD 19.00

Bonus video: