CFL u ritmu subota-srijeda: pet kola u 14 dana!

Čak pet kola Crnogorske lige odigraće se za 14 dana. Termini su 5, 9, 12, 16. i 19. mart.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2011. 21:38h

U narednih 14 dana igraće se čak pet kola Crnogorskog šampionata. Prvoligaši će, u ritmu subota-srijeda, igrati utakmice svaki treći ili četvrti dan, što je rekord kada je u pitanju domaće prvenstvo i natrpanost kalendara. Termini su 5, 9, 12, 16. i 19. mart.

A nakon toga slijedi pauza, takođe vrlo duga - igrači domaće lige će zbog puta reprezentacije na Daleki istok odmarati čak 14 dana.

Ovako “neobičan” početak drugog dijela šampionata biće uvod za finiš sezone, koji će imati deset kola.

Odgovara vodećima

Veliki evropski klubovi igraju stalno u ritmu subota-srijeda, no da li su na takav ritam spremni i domaći fudbaleri?

- Mislim da će toliki broj utakmica u kratkom roku biti pravi test za svakog igrača pojedinačno, da se vidi koliko ko može - kaže desni bek Mogrena Draško Božović i ističe da će njegovom timu odgovarati takav kalendar.

- U poređenju sa većinom drugih ekipa, Mogren ima veći fond fudbalera, što bi mogla da bude naša prednost u odnosu na ostale. Nisam siguran da će zgusnut raspored odgovarati drugim timovima, moguće da hoće još samo Budućnosti, eventualno Zeti i Rudaru - utisak je Božovića.

Vezista Budućnosti Nenad Brnović je, dok je nosio dres Partizana, često igrao u ritmu subota-srijeda, imao je i dosta evropskih utakmica, ali će prvi put u Crnogorskog šampionatu igrati u tako ubrzanom tempu.

- Loše je što je se toliko utakmica u kratkom roku igra odmah na početku druge polusezone, igrači su maletene tek izašli iz priprema. Da takav raspored počinje za, na primjer, za dvije sedmice, bilo bi dosta lakše - kaže Brnović.

Po vezisti Budućnosti, teško je za 14 dana odigrati čak pet utakmica.

- Biće posebno teško za igrače koji će morati da odigraju svih pet mečeva, i to po 90 minuta, a mislim da će ih biti priličan broj. Dodatni problem mogla bi da napravi kiša, jer bi loši tereni potpuno iscrpili fudbalere, ali nadam se da će vrijeme biti lijepo - kaže Brnović i navodi da je “sreća što Budućnost ima dugu klupu”.

- Ovakav ritam biće veći problem za ostale klubove, nego za nas, Mogren, Rudar i Zetu - ističe Brnović.

Rasplet u pet kola

Pet kola u 14 dana moguće da će donijeti i rasplet na vrhu. Mogren ima pet bodova više od Budućnosti, a do kraja drugog kruga ostali su mu mečevi protiv Mladosti i Lovćena kod kuće, te Petrovca i Sutjeske u gostima.

- Biće puno toga jasnije za 14 dana, pet bodova i nije neka posebna prednosti, ali jeste ako budemo znali da je iskoristimo. O Budućnosti ne razmišljamo, samo o nama - kaže Draško Božović.

Budućnost će dočekati OFK Bar i Rudar, a gostovaće Dečiću i Mladosti.

- Dosta toga će se znati za pet kola. Vidjećemo da li ćemo moći da konkurišemo za titulu, ili će Mogren ostati jedini favorit. Mislim da je naš raspored teži, što je dodatni problem - kaže Nenad Brnović.

Bonus video: