Cicmil: Sutjeska je drugačija od ostalih

Čelnici nikšićkog kluba produžili ugovore povrijeđenim fudbalerima, Stefanu Cicmilu i Miljanu Vlaisavljeviću, baš kao što su prošle sezone uradili sa Božom Markovićem
2862 pregleda 1 komentar(a)
Stefan Cicmil, Foto: Boris Pejović
Stefan Cicmil, Foto: Boris Pejović

Čelnici Sutjeske su još prošle sezone produžili ugovor Božu Markoviću, koji je tada bio teško povrijeđen - neizvjestan je bio ne samo datum njegovog povratka na teren, već i mogućnosti iskusnog napadača nakon operacije ligamenata koljena.

Koliko je to bila sjajna odluka, pokazao je i rasplet sezone, u kojem su Nikšićani dominantno osvojili titulu, a 29-godišnji napadač bio jedan od najzaslužnijih za odbranu trona, sa 12 golova i najbolji strijelac ekipa.

Uoči starta nove sezone - na evropskoj, pa na domaćoj sceni, kraj Bistrice se suočavaju sa dva slična “slučaja” - Stefan Cicmil i Miljan Vlaisavljević su van stroja zbog teških povreda. I dok Cicmil neće uskoro na teren, jer se oporavlja od iste povrede koju je imao Marković (jedne od najtežih u fudbalu), Vlaisavljević će se brzo priključiti saigračima nakon loma fibule u finišu prošle sezone. Kad će se ko vratiti na teren, za upravu Sutjeske nije bilo presudno - i jednom i drugom su produženi ugovori!

- Čelnici kluba su u mom slučaju pokazali veličinu. Dogovorili smo nastavak saradnje, iako mi je istekao ugovor, a ja se oporavljam od povrede. Jasno je da mnogi klubovi to ne bi uradili, ali Sutjeska je drugačija od ostalih - kazao je Stefan Cicmil, 28-godišnji defanzivac, nekadašnji fudbaler Budućnosti, Radničkog iz Niša, Spartaka iz Subotice, Vlaznije, OFK Titograda.

Stameni štoper bio je jedan od glavnih aduta Sutjeske prošle sezone, ekipa nije izgubila kad je on bio u timu, doprinio je i golovima.

Jasno, Sutjeska će čekati Cicmila, a povratak možda i nije tako daleko.

- Nakon operacije u Zagrebu, odmah sam počeo sa terapijama i radom kako bi se što prije vratio na teren. Već sam počeo da vozim bicikl, sve se odvija po planu. Vjerujem da ću se na teren vratiti mnogo ranije nego što je to uobičajeno kada su u pitanju prednji ukršteni ligamenti koljena. Mnogo mi na putu ka oporavku pomaže fizioterapeut Radovan Orović. Jedva čekam da se vratim na teren i odužim se čelnicima kluba, stručnom štabu, saigračima i navijačima - ističe Cicmil.

Do potpunog oporavka, sa tribina će gledati kako njegovi saigrači biju evropske bitke.

Prva utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Slovana igra se već u srijedu u Bratislavu, revanš je 17. jula u Nikšiću. Teškog protivnika ima crnogorski prvak na startu evropske misije, ali čak i da ne prođe dalje, nastaviće put u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Slovan je na dominantan način osvojio titulu u Slovačkoj. U pitanju je izuzetno kvalitetna ekipa, sa velikim brojem stranaca, ali siguran sam da možemo da budemo konkurentni. Sačuvali smo okosnicu tima, stigla su tri kvalitetna pojačanja. Siguran sam da ćemo dati posljednji atom snage da se dobro predstavimo u Evropi - kaže Cicmil, koji će se vratiti na teren za domaće prvenstvo.

- Naši ciljevi su jasni. Imamo i kvalitet, i motiv, da odbranimo titulu!

Bonus video: