Cilj je ispunjen, nadam se da se klub više neće boriti za opstanak

"Petrovcu želim sve najbolje i nadam se da klub više neće dolaziti u ovako tešku poziciju, da strijepi za opstanak", kazao je Brnović.
82 pregleda 2 komentar(a)
Ivan Brnović, Foto: Privatna arhiva
Ivan Brnović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.06.2016. 18:23h

Trener Ivan Brnović rastao se sa Petrovcem, nakon što je vodio ekipu u posljednjih 13 mečeva u minuloj sezoni, uključujući i dvije utakmice baraža za ostanak.

Brnović odlazi, pošto je ispunio jedan jedini cilj - ostaviti Petrovčane u eliti.

"Ugovor mi je istekao, nećemo produžiti saradnju. Želim da istaknem da je po mom dolasku u Petrovac opstanak u ligi zacrtan kao primarni cilj, i uspjeli smo da ga ispunimo. Preuzeo sam tim koji je imao pet uzastopnih poraza, sa 16 primljenih golova u isto toliko mečeva. Bio je jako težak momenat, ekipa je izgubila samopouzdanje, ali je reakcija bila izvrsna, profesionalnim radom i angažovanjem uspjeli smo da se izdignemo i izborimo plasman u baraž, gdje smo bili bolji od dobre ekipe Cetinja", sumirao je Brnović spoj boravak na klupi.

"Želim da se zahvalim upravi na ukazanoj šansi, koju sam opravdao. Posebnu zahvalnost dugujem igračima, koji su sve obaveze izvršavali na profesionalan način. Hvala i svim saradnicima u klubu, a naročito navijačima. Petrovcu želim sve najbolje i nadam se da klub više neće dolaziti u ovako tešku poziciju, da strijepi za opstanak", dodao je Brnović.

Glavni kandidati za Brnovićevog nasljednika su Aleksandar Nedović, koji se nedavno rastao sa Sutjeskom, kao i bivši trener Mornara i nekadašnji pomoćnik u Petrovcu, Rudolf Marčić.

Ivan Brnović je pola godine radio u Koreji, prije toga je sa uspjehom vodio Bratstvo, kao i Jezero, sa kojim je igrao baraž za ulazak u Prvu ligu, protiv Mogrena. Uspješno obavljena misija u Petrovcu vjerovatno će mu biti dobra preporuka prilikom narednog angažmana.

Bonus video: