Čović: Sramno je šta se desilo, vrijeme je za rad

"Sve ono što se dogodilo nanijelo je veliku štetu FK Crvena zvezda. Tu ne mislim samo na incident koji se desio izmedju Džajića i mene već i na izvještavanje brojnih medija"
7 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 24.01.2013. 21:24h

Potpredsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović priznao je danas da je incident sa predsjednikom kluba Draganom Džajićem "sraman" i da je nanio veliku štetu, ali je ocijenio da nije trenutak za razilaženje i naglasio da će "biti primoran da ode" ako se nastavi sa dosadašnjom praksom.

"Sve ono što se dogodilo nanijelo je veliku štetu FK Crvena zvezda. Tu ne mislim samo na incident koji se desio izmedju Džajića i mene već i na izvještavanje brojnih medija koji su u želji za senzacionalizmom pisali sve i svašta i tako dodatno dolili ulje na vatru. Sve to je u ovom trenutku bilo najmanje potrebno FK Crvena zvezda", naveo je Čović u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Čović i Džajić sukobili su se u srijedu na stadionu Zvezde, poslije čega je Džajić navodno rekao da odlazi. Zvanične verzije nema, ali pojedini mediji su javili da je bilo međusobnog psovanja i da je čak došlo do fizičkog razračunavanja.

"Moram da priznam da je sramno ono što se dogodilo između nas dvojice, ali i da naglasim da sve to nisam želio i da svemu tome ni na koji način nisam doprinio...moram da naglasim da tokom pomenutog incidenta nisam koristio psovke, da nikoga nisam psovao. To nije moj manir, ne odgovara mom vaspitanju i obrazovanju. Takođe, niko me nije udario i na sreću nije bilo fizičkog kontakta, a dobro je poznato da za fizičkim obračunom posegne samo onaj ko nema argumente", naveo je Čović.

Potpredsjednik fudbalskog i predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda rekao je da je klub "u velikim problemima" koji su "poprilično nagomilani", "imaju svoju dugu istoriju" i da ih nije lako riješiti.

"I Džajić i ja volimo Crvenu zvezdu, zato smo se u ovako teškom trenutku prihvatili funkcija, jer želimo da se problemi riješe. Ali, sada je već očigledno da nam se metode i pristupi za rješavanje pomenutih problema potpuno razlikuju. Naši stilovi rada su drugačiji, a ja ne želim da radim na način kako se ranije radilo u FK Crvena zvezda, jer je takvo poslovanje i dovelo do svih ovih nedaća sa kojima se sada suočavamo", naveo je Čović.

"U tome zaista ne želim da učestvujem, jer uopšte nisam siguran da Zvezda sa takvim pristupom može da izađe iz krize. Jednostavno, ne bih želio da na bilo koji način snosim odgovornost u slučaju neuspjeha", istakao je Čović.

Funkcioner crveno-bijelih naveo je da ima posebno poštovanje prema legendama i da je Džajić jedna od legendi Zvezde, što mu "niko ne može oduzeti".

"Međutim, status legende vam automatski ne garantuje uspjeh, jer je obavljanje ozbiljnog posla i vršenje odgovornih funkcija u kriznim situacijama nešto sasvim drugo. Pragmatičan sam čovek, jasno definišem probleme i precizno postavljam zadatke, mnogo radim, ali zato i od svojih saradnika tražim da me u tome prate i nikada ne obećavam nemoguće. To je moje profesionalno pravilo u radu koga se striktno pridržavam i od koga nisam želio niti ću da odstupim ni u FK Crvena Zvezda", naveo je Čović.

On je istakao da je pred sadašnjom upravom "ogroman posao" i da su klubu potrebni svi koji imaju znanje i iskustvo, vole Zvezdu i žele da joj pomognu.

"Ne zahtijevam bilo čiji odlazak, jer nije trenutak da se rasipamo, već da se skupimo i budemo jedinstveni baš sada kada je teško. Stavovi mogu da nam se razilaze, ali mora da se radi. Međutim, ako se nastavi sa ovakvom praksom rada, ja ću bi biti taj koji će biti primoran da ode. Jednostavno, ne želim i neću da učestvujem u nečemu što je osuđeno na neuspjeh", naveo je Čović.

On je pozvao na smirivanje strasti nakon incidenta.

"Mislim da nije vrijeme za ljutnju, iako bih ja možda imao najviše razloga za to. Nismo došli u Zvezdu da pravimo probleme već da ih brzo i efikasno rješavamo. Odrasli smo ljudi i zato svi moramo da progutamo djelić svog ponosa i dobro zasučemo rukave kako bismo ostvarili cilj koji se zove – oporavak FK Crvena zvezda", naveo je Čović.

Bonus video: