CR700: Ronaldo juri nesvakidašnje dostignuće

Ako postigne dva gola protiv Luksemburga, Kristijano Ronaldo bi mogao da postane tek šesti igrač koji je stigao do cifre od 700 pogodaka na zvaničnim utakmicama
2701 pregleda 0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters

Jedan je od najboljih fudbalera svih vremena, petostruki osvajač Zlatne lopte i Lige šampiona, šampion Evrope i pobjednik prve Lige nacija sa Portugalom, prvak Engleske, Španije i Italije...

Nije teško zaključiti da su sve ovo asocijacije na Kristijana Ronalda, koji bi večeras mogao da ispiše nove stranice istorije fudbala - ako na stadionu „Žoze Alvalade” dva puta zatrese mrežu autsajdera Luksemburga, CR7 bi mogao da promijeni nadimak i postane CR700.

Naime, na 160 mečeva u dresu Portugala je postigao 93 gola, još 605 u dresovima Sportinga, Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa, pa bi mogao da postane tek šesti igrač koji je stigao do cifre od 700 pogodaka na zvaničnim utakmicama.

Na čelu je nekadašnji napadač Austrije i Čehoslovačke Jozef Bican sa 805 golova, a slijede Brazilci Romario (772) i Pele (767), Mađar Ferenc Puškaš sa 746, te Njemac Gerd Miler sa 735.

S obzirom na to da Ronaldo želi da igra još nekoliko sezona, a da je u svakoj od prethodnih postizao preko 35 golova, ne bi bilo čudno da karijeru završi na 1. mjestu vječne liste.

Kada se zna kolika mu je glad za rekordima, niko ne bi smio da se začudi i da bude igrač sa najviše nastupa u nacionalnom timu. Sada „vodi” Egipćanin Ahmed Hasan sa 184, a od aktivnih igrača ispred Portugalaca su Bader al-Mutava iz Kuvajta i Ahmed Mubarak iz Omana sa po 173, kao i njegov nekadašnji saigrač, Španac Serhio Ramos, sa 167, te Meksikanac Andres Gvardado sa 162.

Bonus video: