Crna Gora dobila Maltu, Španija i Poljska prošle dalje

"Bilo je teško pripremiti igrače na psihološkom planu za utakmicu bez značaja poslije dva poraza. Ipak, odigrali smo kako treba, kazao Sava Kovačević
0 komentar(a)
malta, Foto: Savo Prelević
malta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2011. 19:31h

Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake sa Malte rezultatom 3:0 u posljednjem kolu kvalifikacionog turnira grupe 11 za odlazak na Evropsko prvenstvo koji je danas završen u Podgorici.

Golove su postigli Krstović u 12, Cmiljanić u 13. i Lalošević u 79. minutu.

Bila to pirova pobjeda za selekciju Save Kovačevića, koja je u prva dva kola bila slabija od Španije (2:1) i Poljske (2:0).

Upravo Španci i Poljaci idu u elitnu rundu kvalifikacija, a danas je u međusobnom duelu "furija" slavila sa 2:0.

"Bilo je teško pripremiti igrače na psihološkom planu za utakmicu bez značaja poslije dva poraza. Ipak, odigrali smo kako treba, pobijedili. Iako je to moglo da bude ubjedljivije, donekle smo popravili utisak nakon utakmice sa Poljskom", kazao je selektor Sava Kovačević.

Po njemu, težak raspored je poremetio "mlade sokole".

"Raspored utakmica umnogome je uticao na ishod utakmice sa Poljskom. Mi smo se istrošili u meču sa Španijom, dok su Poljaci odigralli lak meč sa Maltom i ušlli odmorniji u duel sa nama. Poljaci su inače izuzetno pripremljena i jaka ekipa, što su iskoristili i upisali pobjedu za plasman u narednu rundu. Što se naše selekcije tiče, neki igrači su odigrali dobro u kontinuitetu, neki od kojih se očekivalo mnogo su podbacili ali njihov kvalitet i perspektivu ne treba posmatratri kroz prizmu utakmice sa Poljskom jer su nas u prethodnom periodu uvjerili da imaju kvalitet, rekao je Kovačević.

Tek u meču sa Maltom naši kadeti su pokazali dio ofanizvnog potencijal, što je rezultiralo pobjedom od tri razlike. „Sokolići“ su do prednosti došli u 12. minutu preko Koče Krstovića, a već u narednom napadu preko Cmiljanića povećali na 2:0. Konačan rezultat susreta postavio je Lazar Lalošević u finišu.

Bonus video: