Crna Gora i FK Budućnost učesnici projekta "Fudbal za prijateljstvo"

Zastavu Crne Gore nosio je mladi fudbaler Budućnosti Nenad Krivokapić, dok je sa njim ekspediciju Crne Gore činio i mladi novinar Luka Jovović
66 pregleda 0 komentar(a)
Fudbal za prijateljstvo, Foto: Fk-buducnost.me
Fudbal za prijateljstvo, Foto: Fk-buducnost.me
Ažurirano: 28.06.2018. 19:10h

"Sapsan arena" u Moskvi ugostio je 6. međunarodni šampionat projekta "Fudbal za prijateljstvo" kompanije Gazprom, velikog partnera FIFA, UEFA i Svjetskog prvenstva u fudbalu - Rusija 2018.

Pobijedio je tim Šimpanzi u kojem su nastupili Kameron Gregori Filip (Dominikanska republika), Heronimo Rodriges Uruena (Kolumbija), Peter Paulo (Malavi), Jamiru Uru (Benin), Deo Kalenga Mvenze (Congo), Aleks Oneil Žunior Danijel (St. Kits and Nevis) i njihov mladi trener iz Rusije Vladislav Poljakov (grad Saransk).

Prethodne godine su u finalnim događajima učestvovale 64 zemlje, ali ove godine su mladi fudbaleri, mladi treneri i mladi sportski novinari došli iz 211 zemlja i regija.

Više od 1.500 djece i odraslih pratilaca prisustvovalo je šampionatu, a događaj je pokrilo skoro pet hiljada medija u svijetu.

Oni su prisustvovali i Forumu fudbala i prijateljstva održanom 13. juna u Moskvarijumu, uz spektakularan program.

Predstavnici administracije predsjednika Ruske federacije, Olimpijskog komiteta, Fife, šefovi fudbalskih federacija, fudbalskih zvijezde, olimpijski i paraolimpijski šampioni, javne ličnosti bili su počasni gosti Foruma fudbala i prijateljstva.

Forum je otvorio predsjednik Upravnog odbora Gazproma Viktor Zubkov.

"Gazprom je jedna od velikih svjetskih kompanija koja je snažno usmjerena na društvenu odgovornost u okviru koje je oduvijek podržavao promociju dječijeg sporta. Fudbal je najpopularniji sport i stoga vjerujem da se najbolje odgovara misiji ujedinjavanja ljudi iz cijelog svijeta, na osnovu vrijednosti koje su bliske svakoj osobi na planeti, bez obzira na državu u kojoj žive i jezika kojim govore. Ovo je prilika za djecu da steknu nove prijatelje, da uče, napreduju i postignu uspjeh u sportu zajedno", rekao je Zubkov otvarajući Forum.

Posebnu radost svim učesnicima pričinilo je prisustvo spektakularnom svečanom otvaranju Svjetskog prvenstva, te prvoj utakmici između Rusije i Saudijske Arabije.

Fifa je tokom trajanja programa u Moskvi održala vanrednu sjednicu i donijela odluku koja je omogućila da mladi fudbaleri ponesu zastave svojih zemalja na stadion "Lužnjiki" tokom velikog otvaranja Mundijala i na početku meča.

Zastavu Crne Gore nosio je mladi fudbaler Budućnosti Nenad Krivokapić, dok je sa njim ekspediciju Crne Gore činio i mladi novinar Luka Jovović.

"Veoma sam počastovan što sam nosio zastavu Crne Gore i predstavljao svoj klub na ovako velikoj svečanosti. U Moskvi sam stekao prijatelje za cijeli život i naučio mnoge stvari. Nevjerovatno je iskustvo prisustvovati otvaranju Svjetskog prvenstva i vjerujem da će Crna Gora i naredni put imati svog predstavnika na najvećoj fudbalskoj smotri u svijetu", rekao je Krivokapić.

Bonus video: