Crna Gora izgubila u Danskoj, gol i povreda Jovetića

Crnogorska reprezentacija vodila do 20 minuta prije kraja, ali je u generalnoj probi za duel sa Šveđanima upisala poraz
0 komentar(a)
Danska - Crna Gora, Foto: Beta/AP
Danska - Crna Gora, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.06.2015. 20:06h

Crnogorski fudbaleri su porazom u Danskoj (2:1) najavili duel sa Švedskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali to nije najgora stvar pred duel u nedjelju u Stokholmu, jer je Stevan Jovetić opet povrijeđen!

Napadač Mančester sitija je postigao prvi gol na meču u 17. minutu, a već u 42. se približio aut liniji i nakon kraćeg razgovara sa selektorom Brankom Brnovićem skinuo kapitensku traku i napustio igru...

A na terenu, Crna Gora je odigrala defanzivan meč, rijetko je pokušavala da ugrozi gol protivnika, a iz jedinog šuta u okvir joj je to i uspjelo.

Marko Bakić je izveo korner, Stefan Mugoša je skokom poremetio odbranu Danaca, a Jovetić loptu i pogodio mrežu Kaspera Šmajhela.

Od tog trenutka pa sve do kraja poluvremena "sokoli" su bili sigurni na sredini i u posljednjoj liniji, ali je bilo vidljivo da bez Jovetića fali kreacije i da će biti sve teže ugroziti gol.

Danska u nastavku dodala gas. Poulsen i sjajni Hojbjerg su mučili defanzivu Crne Gore, a izjednačenje je stiglo u 71. minutu kada je Eriksen mlako šutirao sa 11 metara, ali je i takav udarac bio težak za Mladena Božovića - loptu mu je prošla ispod ruku i Danci su dobili neočekivan poklon.

Domaćin je nakon toga jasno stavio do znanja Crnoj Gori da ide na trijumf, a potpisao ga je u 86. minutu nakon spornog kontakta Marka Vukčevića i Jakobsena.

Sudija je pokazao na penal, utisak je da je pretjerao, ali je Fišer bio siguran...

Crna Gora sa Švedskom igra u nedjelju, a ni reprezentacija "tri krune" nije slavila pred međusobni duel - igrača je bez golova sa Norveškom.

TOK MEČA

Utakmica je završena.

Igraće se još tri minuta.

86. minut: Danska je povela! Fišer je matirao Božovića i režirao preokret za 2:1 u samom finišu iz penala.

Pogledajte gol Fišera sa bijele tačke

85. minut: Marko Vukčević je skrivio penal nad Jakobsenom. Čini se da je odluka sudije prestroga.

81. minut: Konačno malo uzbuđenja pred golom Danaca. Pokušao je Bećiraj iz daljine, ali pored stative.

80. minut: Danska je u naletima. Sada je solidnu priliku propustio Fišer.

75. minut: Novi debi u dresu Crne Gore. Umjesto Bakića ušao je Marko Vukčević, kojem je ovo prvi nastup u nacionalnom timu.

71. minut: Danska je izjednačila - 1:1! Poulsen je asistirao, a pogodio Eriksen - vezista Totenhema je šutirao sa 11 metara i matirao Božovića koji je morao da brani ovaj udarac.

Pogledajte gol Danaca.

67. minut: Saveljić je odlično reagovao i spasao zicer u kojem je bio Rasmusen.

64. minut: U igri je sada Fatos Bećiraj umjesto Vešovića. Na terenu je i Petar Grbić, izašao je Mugoša.

62. minut: Savić je dobio žuti karton nakon oštrog faula. Na povredu se sada žale Mugoša i Vešović.

59. min: Još jedan debi - Vladimir Boljević bilježi prve minute u dresu reprezentacije. Izašao je Nikola Vukčević.

58. min: Velika prilika za Dance, Hojbjerg je nakon centaršuta Poulsena primio loptu na sedam metara, ali je šutirao visoko preko gola.

47. min: Prva šansa za Dansku u nastavku, Hojbjerg je pucao pored gola.

Počeo je nastavak - ušao je Esteban Saveljić! Crnogorski "gaučos" upisaće prve minute za reprezentaciju nakon što je na poluvremenu zamijenio Marka Bašu.

Pogledajte gol Stevana Jovetića iz 17. minuta.

Kraj prvog poluvremena.

45+3: Opet su Danci zaprijetili, Poulsen je probio po desnoj strani, Božović je odbranio.

45+1: Tri minuta nadoknade prvog poluvremena, i Danci su umalo izjednačili. Eriksen je izveo korner, a Poulsen glavom, neometan sa sedam metara, pucao pored gola.

42. min: Problemi za Crnu Goru - Jovetić je osjetio bol i zatražio izmjenu, ušao je Nemanja Nikolić... Kapitensku traku preuzeo je Marko Baša.

Je li se kapiten crnogorske reprezentacije povrijedio, ili je izašao samo iz predostrožnosti da bi se sačuvao za Švedsku, biće poznato tek nakon meča...

34. min: Hojbjerg je "prodao" fintu Tomaševiću, probacio mu je loptu kroz noge i iskosa sa desne strane pokušao da iznenadi Božovića, ali je iz mrtvog ugla pogodio stativu. Šansa za Dance...

28. min: Dobar prodor Vešovića po desnoj strani, Mugoša je nakon njegovog centaršuta zaplivao kroz vazduh, ali je danski štoper bio brži...

24. min: Pogodak Jovetića šokirao je Dance, koji ne napadaju kao na početku. Crna Gora je uspostavila ravnotežu.

17. min: GOOOOOOOOOOL!!!! Crna Gora vodi u Viborgu, pogodak Stevana Jovetića! Nakon kornera Bakića sa desne strane Mugoša je dobro skočio na prvoj stativi, Baša je potom bio u duelu sa golmanom Šmajhelom, za odbijenu loptu izborio se Stevan Jovetić prije Kron-Delija i zakucao je u mrežu sa 12 metara.

16. min: Prva opasna situacija za Crnu Goru, spetljao se danski golman Kasper Šmajhel, Stefan Mugoša mu je umalo ukrao loptu, od svega prvi korner.

10. min: Domaćin napada, za sada bez izrazite šanse, Crna Gora se brani...

7. min: Danci probijaju Crnu Goru, uglavnom po desnoj strani. Hojbjerg je imao opasan pokušaj sa ivice šesnaesterca, ali je izblokiran.

Utakmica je počela!

Crna Gora je krenula u sastavu: Božović - Savić, Baša, Simić, Tomašević, N.Vukčević, Kašćelan, Bakić, Vešović, Jovetić, Mugoša.

Nema Estebana Saveljića, koji je ostao na klupi nakon što je juče trenirao odvojeno od tima, zbog lakše povrede.

Danci su počeli sa svim zvijezdama: Šmajhel, Kjer, Jakobsen, Kvist, Kron-Deli, Eriksen, Bendtner, Bjeland, Poulsen, Juraru, Hojbjerg.

U 20 časova na "Enerdži areni" u Viborgu Crna Gora igra prijateljsku utakmicu sa Danskom.

Bonus video: