Crna Gora preko penala do pobjede nad Hrvatskom - Vijesti.me
ŽENSKA FUDBALSKA REPREZENTACIJA

Crna Gora preko penala do pobjede nad Hrvatskom

Do starta kvalifikacija imamo još dvije utakmice u junskom terminu, a prevashodni cilj je da na svakom okupljanju budemo makar malo bolji nego na prethodnom, što je do sada bio slučaj, kazao je selektor Marić

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija je trijumfom nad domaćinom Hrvatskom završila učešće na turniru "Croatia cup 2019".

Do pobjede je naša selekcija došla nakon penal ruleta u kojem je bila bolja rezultatom 4:3, nakon što je u regularnom toku bilo 1:1.

Izabranice Mirka Marića povele su u 50. minutu preko Nađe Stanović, da bi petnaestak minuta prije kraja Helena Božić izjednačila. U penal seriji za pobjednički sastav sigurne su bile Slađana Bulatović, Biljana Vraneš, Armisa Kuč i Maja Šaranović, dok su za Hrvatsku golove postigle Ivana Rudelić, Sandra Žigić i Ana Dujmović.

- Ovo nam je najbolja utakmica koju smo odigrali od kada sam ja selektor. Dobro smo stajali i bili veoma agresivni u defanzivi, što je formula koju ćemo pokušati da primijenimo u kvalifikacijama. Pošto smo dobili veoma tešku grupu u kvalifikacijama, primarni cilj nam je da uigramo defanzivu i nadogradimo je za još jednu stepenicu nabolje. Kada smo vodili, imali smo dvije očigledne prilike, pa smo mogli i da pobijedimo u regularnom dijelu utakmice. Drago nam je zbog djevojaka što smo na penale izborili pobjedu, koja nam znači na polju samopouzdanja. Generalno, dobro smo igrali na ovom turniru. Do starta kvalifikacija imamo još dvije utakmice u junskom terminu, a prevashodni cilj je da na svakom okupljanju budemo makar malo bolji nego na prethodnom, što je do sada bio slučaj. - kazao je selektor Marić.

HRVATSKA - CRNA GORA 1:1 (PENALIMA 3:4)

Sudija: Tanja Račić (Hrvatska).

Strijelci 0:1 - Nađa Stanović 50’, 1:1 - Helena Božić (ag) 74’

Hrvatska: Doris Bačić, Ana Jelenčić (od 68. Antonija Dulčić), Leonarda Balog (od 46. Helena Spajić), Mihaela Horvat, Monika Conjar (od 58. Martina Šalek), Matea Bošnjak (od 90. Petra Pezelj), Ivana Rudelić, Iva Landeka, Ana Dujmović, Izabela Lojna, Sandra Žigić.

Selektor: Mate Prskalo.

Crna Gora: Ivana Čabarkapa, Aleksandar Popović, Tatjana Đurković, Slađana Bulatović, Jasna Đoković (od 79. Maja Šaranović), Nađa Stanović (od 90. Jelena Vujadinović), Armisa Kuč, Darija Đukić, Jelena Karličić (od 90. Biljana Vraneš), Helena Božić, Jadranka Pavićević.

Selektor: Mirko Marić.