Crna Gora remizirala u Bjelorusiji

Remi je potpisao Mirko Vučinić koji je u 62. minutu poentirao poslije asistencije Branka Boškovića
22 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2013. 17:48h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Žodino - Remi Crne Gore u Bjelorusiji (1:1) koji je samo djelimično zadovoljio apetite uoči ključnog gostovanja Poljacima u kvalifikacijama za Mundijal.

Je li ekipa Branka Brnovića povratila samopouzdanje nakon nokauta od Ukrajine - nije baš najjasnije poslije duela u Bjelorusiji, ali je izbjegla ulazak u seriju poraza, što je najgora stvar koja je u Žodinu mogla da se dogodi.

I to je "lajt motiv" predstave u predgrađu Minska, utoliko važniji što je Brnovićev tim bio suočen sa rezultatskim minusom na poluvremenu i igrao izuzetno nervoznog gotovo 60 minuta.

Crna Gora je dobro počela utakmicu, Vučinić je u 9. minutu bio u velikoj šansi, izašao je sam na Vermenka nakon asistencije Jovetića petom, ali je - baš kao protiv Ukrajine - umjesto mreže pogodio stativu.

Još nekoliko dobrih akcija izmijenje Crne Gore, sa tri nova lica u veznom redu (Bakić, Krkotić, Bošković koji je zaigrao prvi put nakon tri godine) obilježila su početak meča sa stadionu Torpeda.

Ali, umjesto da sjajno otvaranje odvede Crnu Goru ka pobjedi, ovakav uvod je, izgleda, poslužio da Vučinić i društvo potcijene domaći sastav.

Osvetilo se to već u 16. minutu, kada je nakon jedne bezopasne akcije lopta pogodila u ruku debitanta Simića, a Kornilenko prevario Poleksića sa bijele tačke.

Vođstvo domaćina je za 180 stepeni okrenulo utakmicu u Bjelorusiji, jer je već u 22. minutu domaćin mogao i do drugog gola, ali je nakon šuta Putila i bloka Savića lopta okrznula stativu.

Jovetić je, netipično, dobio žuti karton zbog bespotrebnog faula na sredini, Vučinić se nekoliko puta prepirao sa protivničkim defanzivcima, a Brnović širio ruke kraj aut linije – bili su to jasni znaci nervoze u crnogorskom timu poslije gola domaćina.

Sve je mogao da prekrati Jovetić, čiji je šut nakon duge lopte Baše u 31. minutu odbranio Veremko, ali svejedno - Crna Gora je u Bjelorusiji odigrala poluvrijeme za zaborav.

Brnoviću je, ipak, poraz u Minsku uoči ključnog meča u Poljskoj najmanje trebao, pa su Jovetić i Vučinić ostali na terenu i u drugom poluvremenu, a Crna Gora strpljivo čekala šansu za izjednačenje.

I dočekala je u 62. minutu, kada je Vlado Božović (ušao na poluvremenu) oduzeo loptu protivniku i dodao je do Boškovića, ovaj proslijedio Vučiniću, čiji je šut lijevom nogom sa desetak metara ovoga puta bio neuhvatljiv za Veremka. Bio je to 15. gol kapitena u crnogorskom timu.

Izjednačujućim golom donekle je i ispunjen cilj u Bjelorusiji, u ne previše važnom meču ako se stvari posmatraju izolovano, ali i mnogo bitnom ako se gledaju u perspektivi onog što dolazi, duela u Varšavi prije svih.

Izmjene su remetile ritam u posljednjih pola sata utakmice, nakon Božovića i Kasalice na poluvremenu, Brnović je ukazao šansu i Kecojeviću, Pekoviću, Bećiraju i Novakoviću.

Bjeloruski fudbaleri su jurnuli naprijed kako bi pobjedom smirili navijače nakon očajnih igara u kvalifikacijama, pa je Crnoj Gori ostalo dosta prostora za kontranapade.

Ipak, prava šansa nije stigla, golman Veremko je u 73. minutu u posljednjem času uklizao ispred Vučinića.

TOK MEČA

Igra se 90. minut.

U igri je i Mitar Novaković, koji je zamijenio Elsada Zverotića (84. minut).

U toku je 82. minut.

Domaćin opet prijeti. Do kraja je ostalo još 14 minuta.

Umjesto Miloša Krkotića, Marka Baše i Boškovića u igri su Milorad Peković, Ivan Kecojević i Fatos Bećiraj.

Crna Gora je izjednačila - pogodio je Mirko Vučinić u 62. minutu nakon asistencije Branka Boškovića.

Crna Gora je krenula naprijed, ali je i dalje daleko od izjednačenja.

Filip Kasalica i Vladimir Božović su ušli umjesto Marka Bakića i Miodraga Džudovića.

Bjelorusi imaju inicijativu, ali bez opasnosti po gol Crne Gore.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore gubi na poluvremenu od Bjelorusije u prijateljskom utakmici koja se igra u Žodinu, gradiću 50-ak kilometada od Minska.

Domaćin je poveo u 16. minutu, i to iz penala koji je skrivio debitant Marko Simić (igrao rukom u svom kaznenom prostoru). Siguran izvođač je bio Kornilenko.

Crna Gora je, inače, bolje otvorila utakmicu, jer je Vučinić već u 9. minutu imao stoprocentnu šansu.

Ali, napadač Juventusa je poslije asistencije Jovetića petom pogodio stativu.

Nakon pogotka domaćina, dobru šansu je imao i Jovetić, čiji je šut odbranio Vermenko.

Bjelorusija - Crna Gora 1:1

Žodino - Stadion Torpeda. Gledalaca: 3.500. Sudija: Kristo Toher (Estonija). Strijeci: Kornilenko iz penala u 16. minutu za Bjelorusiju, Vučinić u 62. minutu za Crnu Goru. Žuti kartoni: Trubilo (Bjelorusija), Simić, Jovetić, Peković (Crna Gora).

Bjelorusija: Veremko 6,5, Dragun 6 (Olehovič), Martinović 6,5, Trubilo 6,5, Kornilenko 7 (Skaviš), Žavnerčik 6 (Filipenko), Hleb 6,5 (Volodko), Putilio 6, Kislijak 6 (Bresan), Verhocov 6, Kalačev 7 (Balanovič).

Crna Gora: Poleksić 6,5, Savić 7, Baša 7 (Kecojević), Džudović 6 (V. Božović 6,5), Simić 6, Krkotić 6 (Peković), Zverotić 6, Bakić 6 (Kasalica 6), Bošković 6,5 (Bećiraj), Vučinić 7,5 Jovetić 7.

Galerija

Bonus video: