Crna Gora se golovima Vučinića i Tomaševića osvetila Moldaviji

"Sokoli" dominirali na otvaranju kvalifikacija i vratili Moldavcima za težak poraz i debakl od prošle godine na stadionu pod Goricom
54 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Moldavija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Moldavija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2014. 21:14h

Završeno je, Crna Gora je bila jača od svih problema - Crna Gora je savladala Moldaviju sa 2:0 i pobjedom otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Rezultat govori sve, "sokoli" su dominirali, bili su bolji možda taman za dva gola, a a vrata trijumfa joj je otvorio Mirko Vučinić pogotkom glavom u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

"Najvažnije da smo dobili, nije važno ko je dao gol. Važno je da smo bili pravi, da smo ginuli, a publika je to prepoznala. Zapušili smo usta polovini Crne Gore, i to je važno. Važno je što smo dobro počeli. Da smo igrali neriješeno ili ne daj bože izgubili, bilo bi teško ispraviti sve. Od sjutra moramo da se okrenemo drugim utakmicama", istakao je kapiten Mirko Vučinić.

Kasnije, pogodio je i Žarko Tomašević, opet iz prekida, i opet na asistenciju večeras odličnog Nemanje Nikolića.

"Bilo je vrlo teško, ali smo na vrijeme dali gol i tada je bilo drugačije. Ovo je bitna pobjeda, srećan sam i zbog gola, jer je prvi u reprezentaciji. Bilo je pritiska, da nismo pobijedili bilo bi teško ubuduće u kvalifikacijama, ali nam ova tri boda dosta znače. Nastavljamo kvalifikacije u dobrom raspoloženju", rekao je strijelac drugog gola Žarko Tomašević.

Rusija je u istoj grupi savladala Lihtenštajn s 4:0, Austrija i Švedska su remizirali u Beču (1:1), pa "zbornaja" i Crna Gora nakon prvog kola dijele prvo mjesto...

Bonus video: