Crna Gora startovala ubjedljivom pobjedom

Izabranici Sveta Ljesara savladali Kipar sa 4:0 i preuzeli prvo mjesto u grupi uoči 2. kola
55 pregleda 0 komentar(a)
Futsal reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Futsal reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.01.2015. 22:26h

Futsal reprezentacija Crne Gore pobjedom je otvorila turnir grupe B preliminarne runde kvalifikacija za EP koji je danas počeo u Podgorici. Izabranici Sveta Ljesara su večeras u Sportskom centru "Morača" savladali Kipar sa 4:0 i zauzeli prvo mjesto u grupi poslije prvog dana takmičenja.

Ranije danas, u prvom meču grupe, Finska je savladala Vels sa 3:0 (2:0).

Crna Gora je sjajno otvorila meč i povela u 8. minutu kada je Haverić osvojio loptu na sredini terena i uposlio Bajovića, koji je gađao suprotni ugao. Samo četiri minuta kasnije bilo je 2:0 - Mugoša je pobjegao čuvarima i odlično uposlio Draškovića, koji je iz blizine sproveo loptu u mrežu.

Kiprani su u nastavku često rizikovali sa golmanom u polju, a naša selekcija je strpljivo čekala šansu iz kontranapada. Igrao se 28. minutu kada su gosti imali veliku šansu, a Bajčetić u protivudaru povećao na 3:0.

Predstava u Sportskom centru "Morača" uljepšana je šest minuta prije kraja, i to potezom dana - Bajović je maestralnim udarcem uz pomoć prečke zakucao loptu u mrežu gostiju za konačnih 4:0.

Crna Gora sjutra u 21.15 časova igra protiv Velsa, dok se prethodno u prvom meču 2. kola sastaju Finska i Kipar (18).

Crna Gora - Kipar 4:0 (2:0)

Podgorica - Sportski centar "Morača". Gledalaca: 1.100 Sudije: Fransisko Diaz (Španija), Kalin Kinov (Bugarska), Torbjorn Eidhamer (Norveška). Strijelci: Bajović u 8. i 34, Drašković u 12. i Bajčetić u 28. minutu.

Žuti karton: Aleksiu (Kipar).

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Nikola Perović, Bojan Bajović, Ilija Mugoša. Igrali još: Miloš Bošković, Darko Ćalasan, Miloš Vraneš, Nedžad Haverić, Saša Gojković, Ranko Novović, Marko Bajčetić, Nikola Minić, Aleksandar Obradović. Selektor: Sveto Ljesar.

Kipar: Tasos Skampils, George Aleksiu, Hristos Jakovu, Konstantinos Kulumbris, Savas Omiru. Igrali još: Odiseas Odiseos, Jakovos Papadouplos, Lukas Sikis, Kostas Hristodulu, Manolis Manoli, Jorgos Tumazis, Kirjakos Leivadiodis. Selektor: Janis Milonas.

Bonus video: