Crna Gora u Ligi nacija, Bakić: Ne prijetimo, ali napadamo prvo mjesto

Osvajanje prvog mjesta u grupi donijelo bi selidbu u jaču Ligu B
732 pregleda 0 komentar(a)
Marko Bakić, Foto: Savo Prelevic
Marko Bakić, Foto: Savo Prelevic

Crna Gora nema pravo nikom da prijeti, naročito nakon duge serije bez pobjede u takmičarskim mečevima (od oktobra 2018.), ali će u prvoj grupi C Lige nacija sa Kiprom, Luksemburgom i Azerbejdžanom tiho i iz pozadine napasti prvo mjesto, kaže crnogorski reprezentativac Marko Bakić.

“Sokoli” su dobili solidnu grupu na žrijebu u Amsterdamu u trećem rangu evropskih reprezentacija, a izbjegli su neke “mine” i fudbalski dobre selekcije iz drugog i trećeg šešira, kao što ekipe iz eks-Yu poput Kosova, Sjeverne Makedonije ili Slovenije.

Osvajanje prvog mjesta u grupi donijelo bi selidbu u jaču Ligu B.

- Mislim da moramo da budemo zadovoljni grupom. Dobili smo rivale koji nam nisu nepoznanica, sa svima smo igrali, tako da sigurno imamo svoje šanse. Nemamo pravo nikom da prijetimo, ali treba biti svjestan svojih kvaliteta i mogućnosti i napasti prvo mjesto - kaže Bakić, vezista belgijskog Muskrona.

Crna Gora je tri puta igrala sa Kiprom - posljednji put prije tačno dvije godine, i ostvarila je sva tri remija (2:2, 1:1, 0:0), a dobila je Azerbejdžan kod kuće (2:0) i Luksemburg na strani (4:1) u jedinim prijateljskim duelima sa ovim selekcijama.

Liga nacija kreće u septembru ove godine, kada će Crna Gora u prva tri dana imati dva gostovanja - 5. septembra na Kipru i 8. septembra u Luksemburgu.

Oktobar donosi dva meča pod Goricom (devetog protiv Azerbejdžana i 12. protiv Luksemburga), a novembar jedan meč na strani i jedan kod kuće - prvo u Azerbejdžanu 12. novembra i tri dana kasnije protiv Kipra na stadionu pod Goricom.

Prije svega toga, naša selekcija će odigrati tri prijateljska meča, a dva u martu su već zakazana - protiv Letonije i Luksemburga, sa kojim će se izabranici Faruka Hadžibegića očigledno dobro upoznati.

- Imamo vremena da se kroz prijateljske utakmice, počevši od ovih što slijede krajem mjeseca u Podgorici, spremimo i uigramo na pravi način za ono što slijedi na jesen - dodao je Bakić, koji se početkom februara vratio na teren nakon skoro petomjesečnog odustva zbog povrede i operacije koljena.

- Vratio sam se hvala Bogu i mnogo sam srećan zbog toga. Naporno sam radio, imao sam za cilj da se vratim prije nego što su svi prognozirali, na kraju je tako i bilo. Stigao sam da odigram već pet utakmica poslije povratka, svakog dana se osjećam sve bolje i bolje tako da očekujem i da ću iz utakmice u utakmicu biti sve bolji - zaključio je Marko Bakić.

Bonus video: