Crnogorska veza u Rusiji - Đorđević kod Grofa

"Treneru Zenita Robertu Manćiniju dopada se Đorđevićeva igra i smatra da ima veliki potencijal. Nije htio da čuje za transfer Đorđevića, samo za pozajmicu, kako bi stekao iskustvo, jer u njemu vidi igrača koji će u budućnosti biti prvotimac Zenita", naglasio je Đorđevićev agent Igor Gluščević
59 pregleda 1 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Fc-zenit.ru
Luka Đorđević, Foto: Fc-zenit.ru
Ažurirano: 20.07.2017. 21:50h

Crnogorska „veza” funksioniše i u Rusiji!

Luka Đorđević će ove sezone igrati kod Miodraga Grofa Božovića u Arsenalu iz Tule.

Zenit je odbio brojne ponude za transfer 23-godišnjeg Budvanina, a klubu kojem se najviše vjerovalo da će Đorđević u njemu napredovati i imati odgovarajuću minutužu je Arsenal, baš zbog toga šje šef struke iz Crne Gore.

Đorđević će u Arsenalu igrati kao pozajmljen igrač, a uz našeg napadaća sa „Krestovskog” put Tule će i defanzivac Ibrahim Calagov.

Za razliku od Đorđevića, Zenit ne računa na Calagova u budućnosti i Arsenal će morati da plati obeštećenje.

U prethodnoj sezoni Đorđević je na terenima u dresu Zenita izlazio 17 puta, ali nijednom u proljećnom dijelu, i na kontu ima tri gola.

"Nekoliko fudbalera mogu uskoro pojačati Arsenal, a među njima su Đorđević i Calagov. Mislim da će sve biti jasnije do kraja vikenda", kazao je Dmitrij Balašov, generalni direktor tulskog Arsenala.

Menadžer našeg reprezentativca Igor Gluščević nije htio da otkrije ruskim medijima u kojem će klubu Đorđević igrati na pozajmici.

"Treneru Zenita Robertu Manćiniju dopada se Đorđevićeva igra i smatra da ima veliki potencijal. Nije htio da čuje za transfer Đorđevića, samo za pozajmicu, kako bi stekao iskustvo, jer u njemu vidi igrača koji će u budućnosti biti prvotimac Zenita", naglasio je Gluščević.

Đorđević ima ugovor sa Zenitom do 2020. godine.

Iz Sankt Peterburga je ranije išao na pozajmice u Tvente, Sampdoriju i Ponferadinu.

Veliki su izgledi da Đorđevićev saigrač bude Zoran Tošić, srpski reprezentativac, koji je završio saradnju sa moskovskim CSKA.

Tošić će se zvanično sjutra oprostiti od “rmejaca”, sa kojima je osvojio tri titule prvaka Rusije, te po dva Kupa i Superkupa te zemlje.

Bonus video: