Crnogorski sportisti još ne znaju kada će početi da treniraju, u Hrvatskoj se krenulo sa mrtve tačke

"Da li će prvenstva moći da se nastave? O tome se po cijeloj Evropi priča samo u glasinama. Nema konkretnog stava, sve je u domenu pregovaranja", rekao je Begić
1831 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Dinama na današnjem treningu, Foto: Damir SENCAR
Fudbaleri Dinama na današnjem treningu, Foto: Damir SENCAR

Crnogorski sportisti uopšte još ne znaju kada će moći da počnu sa treninzima - kontrolisanim, grupnim, bilo kakvim...

"Mislim da će se sa tim preporukama izaći u dogledno vrijeme. Princip je isti - sve ide postepeno. Znamo da su mnogi naši reprezentativci, fudbaleri, košarkaši... u individualnim treninzima, tako da pretrpostavljam da neće biti naporno da se prilagode i da spremni ili poluspremni dočekaju grupne treninge kada budu dozvoljeni", kazao je Senad Begić, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Za nastavak sezone na domaćoj sceni posebno su zainteresovani fudbaleri i FSCG, koji ima rok do 27. maja da Uefu obavijesti da li će se prvenstvo igrati ili ne...

"Da li će prvenstva moći da se nastave? O tome se po cijeloj Evropi priča samo u glasinama. Nema konkretnog stava, sve je u domenu pregovaranja", rekao je Begić.

U Hrvatskoj su se, s druge strane, postavila pravila po kojima profesionalni sportisti mogu da nastave treninge, pa i grupne...

Prvi trening nakon pauze danas su odradili fudbaleri Dinama iz Zagreba, u skladu sa mjerama i propisima nadležnih institucija, prenela je agencija Hina.

"Dočekali smo treninge sa nestrpljenjem. Svi dijelimo emocije. Sve ide kako je planirano i u skladu sa uputstvima kako bismo zadovoljili sve kriterijume, da se zdravstveno osiguramo, da su razmaci adekvatni i ostalo", rekao je trener Igor Jovićević.

Jovićević je nedavno preuzeo ekipu Dinama umjesto Nenada Bjelice, s kojim je raskinut ugovor.

Fudbaleri Dinama treniraju u grupama od po pet igrača, uz trenere i fizioterapeute, saopšteno je iz kluba.

"Malo je teže tako koncipirati treninge jer postoji vid saradnje gdje igrači treba da budu blizu, ali prilagodjavamo se. Uželjeli su se lopte i siguran sam da će to svaki dan biti sve bolje", kazao je Jovićević.

Igrači su podieljeni u šest grupa i tako će trenirati u narednom periodu.

Jovićević je istakao da jedva čeka nastavak hrvatskog prvenstva i naveo da ne zna da li će se to desiti 30. maja.

"Jedno je želja za treningom i usavršavanjem, a drugo činjenica da problem još postoji. U Hrvatskoj se stanje malo stabilizovalo, ali u Evropi još postoje problemi. Pričao sam s bratom koji živi u Španiji, nije im do fudbala. Zaista je problematična situacija i moramo biti svjesni da je zdravlje na prvom mjestu. Slušaćemo upute i ponašati se tako da bude za nas bezbolnije i bezbrižnije", rekao je Jovićević.

Bonus video: