Crvena zvezda: Plasiranjem laži pokušavaju da se umanje uspjesi kluba

61 pregleda 2 komentar(a)
psž zvezda, Foto: Reuters
psž zvezda, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2018. 13:26h

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da "neko" pokušava da ukalja ugled kluba i da "plasiranjem laži" o namještanju utakmice protiv Pari sen Žermena u Ligi šampiona diskredituju uspesehe crveno-bijelih.

"Od juče smo u kontaktu sa našim advokatima da bi na pravi način preduzeli sve moguće mjere i zaštitili ugled Crvene zvezde koji je neko, odnosno 'kredibilni doušnik', pokušao da ugrozi. Očigledno je da nekome smeta moćna i uspješna Crvena zvezda i da je plasiranjem ovakve laži želio da diskredituje sve ostvarene uspjehe koje smo postigli u proteklom periodu", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Frans pres je juče prenio da je u Francuskoj otvorena preliminarna istraga zbog sumnje da je utakmica Pari sen Žermena i Crvene zvezde (6:1), 3. oktobra u Ligi šampiona bila namještena, a poslije pisanja lista Ekip da je jedan rukovodilac beogradskog kluba uplatio u kladionici pet miliona eura na poraz Zvezde od pet golova razlike.

"Veoma nas čudi i brine da tako neprovjerena informacija procuri iz UEFA i dobije tako veliki medijski prostor. Bez obzira što i Ekip zadržava mogućnost da je sve izmišljeno, angažovali smo advokata i u Francuskoj, koji razmatra pravni osnov za tužbu protiv lista Ekip zbog narušavanja ugleda Crvene zvezde", dodaje se u saopštenju.

Crveno-bijeli su još jednom naveli da sa "ogorčenjem i rezignacijom" odbacuju svaku mogućnost umiješanosti u nečasne radnje i pozivaju na što brže rješavanje ovog slučaja.

"Crvena zvezda će biti istrajna da se dođe do konačne istine, a da se manipulatori i doušnici koji stoje iza ove afere privedu pravdi i odgovaraju za sramno djelo", ističe beogradski klub.

Bonus video: