Crvena zvezda pobijedila u Petrovcu

Fudbaleri Petrovca poraženi su danas pred svojim navijačima, u prijateljskom meču, od Crvene zvezde 2:1 (2:0).
72 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac - Zvezda, Foto: Anto Baković
Petrovac - Zvezda, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 25.01.2012. 16:14h

Fudbaleri Crvene Zvezde su pred početak duela u Petrovcu strahovali zbog teškog i raskvašenog terena, da bi u finišu meča strahovali i za konačan rezultat. Beograđani su na kraju ipak sačuvali pobjedu (2:1), potpuno zasluženu, nakon što su tokom većeg dijela meča bili bolji rival, posebno u prvom poluvremenu.

Domaći fudbaleri su se, s druge strane, pružili solidan otpor favorizovanom gostu, ali se i uvjerili kako je igrati protiv jačeg protivnika od onih koji ih čekaju u crnogorskom šampionatu.

Fudbaleri na čijim će plećima ležati teret predstojećeg proljećnjeg dijela šampionata u obje lige odmjerili su snage u prvih 45 minuta, dok su u nastavku oba trenera šansu ukazala rezervistima i poletarcima. Domaćin je takav epilog iskoristio da ublaži konačan trijumf favorita.

- Imamo nekoliko novajlija u ekipi, a i rana je faza priprema. Dočekao nas je težak teren, na kojem od lijepe igre nije moglo ništa da bude. U prvom poluvremenu smo igrali onako kako očekujem, postigli smo dva gola na vrijeme i praktično riješili pitanje pobjednika. Najvažnije je da se što bolje fizički spremimo, a golovi će doći sami po sebi stići - rekao je trener Zvezde Robert Prosinečki.

Već nakon dolaska na stadion bilo je jasno da lepršavog fudbala neće biti. Desetak minuta je igračima oba sastava trebalo da se priviknu na travnatu podlogu, da izbjegnu česta proklizavanja, i da se adaptiraju na uslove u kojima igraju. A onda su uslijedile i prve prilike. Najbolji akter meča, hitronogi Lazović već u 11. minutu srušio je sve ambicije domaćina. Lijepo ubacivanje defanzivca Petkovića, štoper Mihailović nije ispratio na pravi način, umalo glavom nije matirao svog golmana Popovića. Lopta se ipak odbila od prečke, na pravom mjestu se našao se napadač gostiju kome nije bilo teško da glavom loptu sprovede u mrežu.

Dva minuta potom na sceni su bili isti akteri. Ovoga puta, čuvar mreže domaćih Popović dobro je ukrotio neugodan pokušaj Lazovića. Udarac je nakon nove ofanzive Beograđana u 15.muntu oprobao i kapiten Mikić - lopta je prohujala pored stative.

Petrovac se sredinom nastavka malo probudio iz zimskog sna, pokušao preko Živkovića, ali je Zvezda vrlo brzo ponovo stavila stvari na svoje mjesto.

Solo prodor Lazovića po desnoj strani niko od defanzivaca domaćih nije osujetio - uslijedila je precizna dijagonala raspoloženog prvotimca gostiju za zasluženu i ubjedlivu prednost na poluvremenu.

- Zadovoljan sam igrom i zalaganjem svih igrača. Ovo je bila pripremna i prijateljska, ali u neku ruku prema zalaganju i trudu i izuzetno borbena utakmica. Gosti su bili bolji rival u prvom dijelu, mi u nastavku. Možda se i više nije moglo u ovom trenutku. Rana je faza priprema, teren je bio dosta težak i nema sumnje da će u narednom periodu sve stvari doći na svoje mjesto - prokomentarisao je šef struke Petrovca Milorad Malovrazić.

Prosinečki je gotovo kompletnu ekipu iz prvog dijela ostavio na tuširanju u poluvremenu. Duže od ostalih u igri je proveo novajlija Asamoa koji je na probi. Malovrazić je postepeno mjenjao ekipu u nastavku i šansu ukazao svim igračima. Uspavanku u drugom dijelu na momente su prekidali sporadični napadi bez prave ideje. Trećem golu gosti su bili blizu nakon šest minuta nastavka. Prvo je Vešović pucao u golmana, a rezervista Mirić pogodio prečku.

Petrovčani su se istom mjerom revanširali sredinom nastavka. Nakon dobrog proigravanja Strugara, štoperu Mrvaljeviću je fortuna okrenula leđa - lopta je umjesto u mreži završila na okviru gola. Čast domaćina odbranio je mladi Leverda koji je u 78. minutu na pravi način kaznio grešku defanzivne linije Zvezde i rutinskim udarcem postavio konačan rezultat.

Petrovac - Crvena zvezda 1:2

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Strijelci: Lazović u 11. i 30. minutu za Crvenu zvezdu, Leverda u 78. minut za Petrovac. Žuti karton: Milivojević (Crvena Zvezda).

Petrovac: Popović, Radulović, Graovac, Mihailović, Grbović, Šofranac, Golubović, Zvicer, Muhović, Jovanović, Živković. Igrali su još: Masoničić, Popović, Radulović, Mrvaljević, Marković, Nikezić, Leverda, Luković, Čarapić, Kruščić, Strugar.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Tošić, Petković, Maksimović, Lazović, Evandro, Kadu, Milivojević, Kasalica, Asamoa. Igrali su još: Kirovski, Krneta, Mladenović, Stojković, Mihajlović, Mijailović, Dimitrijević, Vešović, Janković, Mirić, Ožegović.

Bonus video: