Čudesni Kurtoa i Bekamov oproštaj u suzama

Golman Atletika je spektakularnim odbranama zaustavljao šuteve Mesuta Ozila u dva navrata, te Gonsala Iguaina i oteo gradskom rivalu trofej Kupa kralja
1 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2013. 08:35h

Oproštajna sezona Žozea Murinja na klupi Reala bila bi manje bolna da u petak veče u madridskom derbiju Tibo Kurtoa nije „letio sa stative na stativu”...

Golman Atletika je spektakularnim odbranama zaustavljao šuteve Mesuta Ozila u dva navrata (posebno će se pamtiti ona u finišu prvog produžetka), te Gonsala Iguaina i oteo gradskom rivalu trofej Kupa kralja na „Santjago Bernabeuu”.

Kurtoa, koji je u Madridu kao pozajmljen igrač iz Čelzija, ne želi da ide sa „Visente Kalderona”.

"Želim da ostanem. Mnogo više mi se sviđa da ovdje budem prvi golman nego rezerva u Premijer ligi", rekao je 21-godišnji Belgijanac.

GOLMANI

Kurtoa (Atletiko Madrid) - Kurtoi je ovo već treći trofej sa Atletikom, nakon što je osvojio i Ligu Evrope i Superkup Evrope.

Hauard (Everton) - postojao je strah da Čelzi ne ode direktno u Ligu šampiona. Pogotovo kada su navijači „plavaca” postali svjesni da Amerikanac ima svoj dan.

Ipak, sve je na „Stamfordu” došlo na svoje u finišu...

ODBRANA

Miranda (Atletiko Madrid) - ako je Kurtoa apsolutni junak Kupa kralja, onda je Miranda prvi do njega.

Brazilac je u prvom produžetku dao gol glavom koji je, kako se kasnije ispostavilo, bio pobjedonosni.

Košjelni (Arsenal) - Arsenal ima šansu da i 16. godinu zaredom igra u Ligi šampiona.

Sve zahvaljujući Francuzu, čovjeku odluke u Njukaslu.

Mekses (Milan) - za veliki dio Italije, kao i medije, heroj Milana je sudija Bergonci.

Navijači „rosonera”, pak, slave gol Meksesa tri minuta prije kraja u Sijeni.

SREDINA

Riberi (Bajern) - dao je najljepši gol u posljednjem kolu Bundes lige i to iz voleja lijevom nogom sa 20 metara.

Salihović (Hofenhajm) - Bosanac je dva puta bio siguran iz penala protiv Borusije u Dortmundu čime je donio baraž za opstanak svom timu. Hofenhajm sada čeka dvomeč sa Kajzerslauternom.

Bekam (PSŽ) - asistencija protiv Bresta, ovacije, potom i suze po izlasku s terena... Dejvid Bekam, najpopularniji fudbaler svih vremena, završio je igračku karijeru.

Nolan (Vest Hem) - u meču sa Redingom, koji nije imao nikakav značaj, Nolan je pronašao motiv i uljepšao utakmicu het-trikom.

Draksler (Šalke) - nije dozvolio da mu Frajburg oduzme šansu da opet igra u Ligi šampiona.

NAPAD

Ljajić (Fiorentina) - dao je deset golova u 2013. u Seriji A, u posljednje vrijeme je bio lider „viole” koja je ostala bez toliko željenog plasmana u Ligu šampiona. Ljajić je u posljednjem meču u sezoni protiv Peskare upisao het-trik.

Tores (Čelzi) - od decembra prošle godine, pa sve do subote nije zatresao mrežu u Premijer ligi. Maler je razbio protiv Evertona.

Bejl (Totenhem) - samo je šteta što ga ostali dio ekipe nije pratio u finišu sezone. Bejl nije mogao sve sam (dao je 21 gol u ligi), zato Sparsi moraju da se zadovolje Ligom Evrope.

Lukaku (VBA) - oproštaj ser Aleksa Fergusona je bio motivacija svima u Birmingemu. Palo je deset golova, od kojih je Belgijanac dao tri, iako je na terenu bio svega 45 minuta.

Kisling (Bajer) - može da se pohvali da je u konkurenciji Levandovskog, Mandžukića, Huntelara i ostalih golgetera postao najbolji strijelac Bundes lige.

Ibrahimović (PSŽ) - ništa novo kada je Ibra u pitanju - uzeo je titulu i izabran je za najboljeg igrača u francuskoj Ligi 1.

Galerija

Bonus video: