Čudesno spasavanje Deportiva, Het-trik Ronalda za 20 minuta

Deportivo iz La Korunje, nakadašnji velikan španskog fudbala, na čudesan način uspio je da izbori opstanak, remijem protiv Barselone na "Kamp Nou".
2 komentar(a)
Ćavi, Foto: Beta-AP
Ćavi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.05.2015. 21:30h

Atletiko Madrid plasirao se direktno u Ligu šampiona, Valensija kroz kvalifikacije, dok će petoplasirana Sevilja pokušati da im se pridruži nakon finalne utakmice Lige Evrope protiv Dnjepra, epilog je sezone u Primeri.

Uz Real i Barselonu koji su odavno u eliti, možda se tako dogodi presedan pa da Španci imaju pet predstavnika u Ligi šampiona!

Posljednje kolo jedne od najjačih liga u Evropi ponudilo je nekoliko dirljivih priča, ali i nekoliko tužnih epiloga.

Deportivo iz La Korunje, nakadašnji velikan španskog fudbala, na čudesan način uspio je da izbori opstanak, remijem protiv Barselone na "Kamp Nou".

"Super Depor" je bio prežaljen pola sata prije kraja, kada su Katalonci vodili 2:0, i kada je izgledalo da se dvostruki strijelac Mesi zainatio da stigne Kristijana Ronalda na listi strijelca (odnos prije meča bio je 45:41 u korist Portugalca).

No, Barsa i Mesi su imali milosti, popusti su u finišu utakmice, a silno motivisani gosti iz Galicije uspjeli da golovima Peresa u 67. i Salomaa u 76. izjednače na 2:2, što im je bilo dovoljno za opstanak imajući u vidu rezultate na ostalim terenima.

Dok su navijači Barse ovacijama ispraćali legendu Ćavija u Katar, igrači Deportiva su uz suze svojih navijača izdržali pet minuta sudijske nadoknade i na stadionu šampiona Španije proslavili opstanak.

Almeriji je trebala pobjeda protiv Valensije za nadu u spas, dok je Valensiji trebala pobjeda za Ligu šampiona. Dvadeset minuta prije kraja bilo je 2:2 i na stadionu "Mediteraneo" gledana je prava drama - gol se čekao na obje strane, a postigli su ga gosti, i to Pako Alkaser. Valensija je time osigurala 4. poziciju, ispred Sevilje, dok je Almerija ispala u Segundu.

Granadi je u istom momentu bio dovoljan bod protiv Atletiko Madrida za očuvanje prvoligaškog statusa. Kako je i "kolćonerosima" odgovarao remi za direktan plasman u Ligi šampiona, na stadionu "Nuevos los Karmenes" se u drugom poluvremenu nije ni igrao fudbal - oba tima su čekala kraj meča, nikom nije padalo na pamet da pređe centar...

Kao kolateralna šteta ispala je ekipa Eibara - simpatični Baskijci, sa stadionom kapaciteta od svega šest hiljada ljudi, ispali su u Drugu ligu iako su tokom jeseni bili pravi hit Primere.

Nije im pomogla ni pobjeda nad Kordobom od 3:0 - Deportivo i Granada su remijima uspjeli da sačuvaju bolje pozicije na tabeli.

Osim Eibara i Almerije, ispala je Kordoba.

Atletik Bilbao je do nogu potukao Viljareal na "San Mamesu" i najvjerovatnije mu se pridružio u Ligi Evrope - sve će zavisiti od toga da li će Sevilja pobijedti Dnjepar i plasirati se u Ligi šampiona, a time otvoriti mjesto Baskijcima.

Real je u posljednjem meču sezone, možda i na oproštaju Karla Anćelotija, savladao Hetafe sa netipičnih 7:3.

"Ili ostajem na klupi Reala, ili odmaram godinu", rekao je Anćeloti nakon meča.

Ronaldo je postigao het-trik za samo 20 minuta i na listi strijelaca se popeo do kote 48.

Rezultati:

Levante - Elće 0:0

Almerija - Valensija 2:3

Teje 9, Sorijano 37 - Otamendi 28, Feguli 45, Alkaser 80.

Atletik Bilbao - Viljareal 4:0

Aduriz 25 (penal), 60, Iraola 28, Ečeberija 36.

Barselona - Deportivo 2:2

(Mesi 5, 59 - Perez 67, Salomao 76)

Selta - Espanjol 3:2

Malo 38, Kabral 58, Nolito 76 - Stuani 23 (penal), 48.

Eibar - Kordoba 3:0

Aruabarena 6, Nava 11, Kapa 34.

Granada - Atletiko Madrid 0:0

Malaga - Sevilja 2:3

Gera 67, 90+2 - Rejes 52, Banega 55, Vidal 62.

Rajo Valjekano - Real Sosijedad 2:4

Bueno 42, Morsiljo 64 - Vela 19, Kastro 21, Agireče 73, Elustondo 75.

Real Madrid - Hetafe 7:3

Ronaldo 13, 32, 34 (penal), Ćićarito 47, Rodriges 51, Hese 71, Marselo 90 - Eskudero 22, Kastro 26, Lasen 42.

Bonus video: