Cvole osvojio Kup petardom protiv Ajaksa

Cvole, trenutno devetoplasirana ekipa u prvenstvu, osvojio je Kup nakon što je počistio „kopljanike” u meču za trofej pobjedom od 5:1
1 komentar(a)
Cvole, Foto: Www.peczwolle.nl
Cvole, Foto: Www.peczwolle.nl
Ažurirano: 20.04.2014. 20:03h

Ajaks će ove sezone gotovo sigurno osvojiti titulu u Holandiji, ali večerašnji šamar u finalu Kupa je bacio sjenku na sezonu velikana iz Amsterdama i obilježio kratku karijeru trenera Franka de Bura.

Cvole, trenutno devetoplasirana ekipa u prvenstvu, osvojio je Kup nakon što je počistio „kopljanike” u meču za trofej pobjedom od 5:1!

Tim iz Amsterdama je tako doživio jedan od najtežih poraza u istoriji, i to na stadionu „De Kajp” u Roterdamu, domu Fejnorda, najomraženijeg rivala Ajaksa...

A počelo je dobro za De Burov tim koji je evrogolom Rikarda van Rajna poveo već u 3. minutu. Nakon toga meč je u dva navrata bio prekidan zbog divljanja navijača oba tima i bacanja dimnih bombi, a sve to je očigledno više odgovaralo autsajderu, koji je pregazio Ajaks i dao mu četiri pogotka za svega 27 minuta u prvom poluvremenu.

Mnogi su očekivali odgovor velikog favorita Ajaksa, ali ovo je bio dan za mali Cvole, pa je u drugom poluvremenu u moru stoprocentnih šansi iskoristio jednu i potpisao debakl četvorostrukog prvaka Evrope.

Ajaks je tako propustio šansu da osvoji 19. Kup u istoriji, dok je Cvole iz trećeg puta podigao prvi pehar u istoriji, jer je do sada izgubio u dva finala Kupa, i to 1928. i 1977. godine.

Bonus video: