Da li se rađa novo rivalstvo u svijetu fudbala: Ko je bolji igrač, Fati ili Rodrigo?

Španska "Marka" objavila tekst sa naslovom "Fati ili Rodrigo: Sljedeće veliko rivalstvo u svijetu fudbala", aludirajući na mlade igrače Barselone i Reala, koji su ove sezone zablistali na najvećoj sceni.
6819 pregleda 1 komentar(a)
Fati i Rodrigo, Foto: Beta-AP
Fati i Rodrigo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.12.2019. 18:07h

Godinama unazad fudbalski svijet diskutuje ko je bolji fudbaler - Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo.

Argentinac i Portugalac kupe sve moguće individualne nagrade, obarali su mnoge rekorde i o njima se - sa pravom - priča kao o najboljim fudbalerima ikada.

Ipak, i Mesi i Ronaldo su u poznim igračkim godinama, karijera im se bliži kraju, pa su navijači krenuli u potragu za fudbalerima, koji će naslijediti najbolje igrače današnjice.

Tako je danas španska "Marka" objavila tekst sa naslovom "Fati ili Rodrigo: Sljedeće veliko rivalstvo u svijetu fudbala", aludirajući na mlade igrače Barselone i Reala, koji su ove sezone zablistali na najvećoj sceni.

Ansu Fati je za Barselonu debitovao krajem avgusta u ubjedljivoj pobjedi protiv Betisa (5:2). Ubrzo je uslijedio i gol u La ligi protiv Osasune, kada je oborio klupski rekord - postao je najmlađi strijelac Barse u prvenstvu, imao je samo 16 godina i 304 dana.

Nakon toga uslijedio je debi u Ligi šampiona, u septembru na gostovanju Borusiji Dortmund. Sve ovo dešavalo se u periodu kada je Lionel Mesi odsustvovao zbog povrede, pa je mladi fudbaler imao veliku minutažu.

Ni povratak Mesija nije umanjio Fatijev učinak, a istoriju je ispisao u utorak protiv Intera u Ligi šampiona - postigao je gol i sa 17 godina i 40 dana postao najmlađi strijelac i u istoriji elitnog takmičenja.

"Novi Mesi kaznio Inter", napisao je italijanski Tutosport nakon utakmice na "Meaci".

Fati ima 17 godina i pred njim je svijetla budućnost.

A svijetla budućnost je i pred napadačem Reala, Rodrigom. Brazilac je ljetos za 45 miliona eura stigao iz Santosa u Madrid i već je očarao vodeće ljude "merengesa".

Mladi napadač godinu je stariji od Fatija, odlično se uklopio u ekipu, ispunjava sve Zidanove zamisli i igra poput iskusnih fudbalera.

Zidanov plan ovog ljeta bio je da Rodriga postepeo uvodi u sistem i dozira mu minutažu, ali već sada Brazilac kuca na vrata startne postave.

Početak u dresu Reala bio je kao iz snova - na meču protiv Osasune 25. septembra na "Santjago Bernabeuu" ušao je u igru umjesto sunarodnika Vinisijusa i nakon minut igre zatresao mrežu.

Dobre partije nijesu slučajnost, a Rodrigo je eksplodirao protv Galtasaraja u četvrtom kolu Lige šampiona - Real je na svom stadionu slavio 6:0, a on je upisao het-trik i asistenciju.

Koliki je njegov uticaj na ekipu govori i podatak da je, u sedam mečeva kada je bio starter, Real zabilježio šest pobjeda i remi. Drugi je golgeter ekipe sa šest golova. Na vrhu je nedodirljivi Karim Benzema sa 15.

Ansu Fati ili Rodrigo. Neka poređenje počne.

Bonus video: