Daleko je Euro: Česi držali čas

Crna Gora „u svlačionici” primila tri gola - već u 16. minutu Česi su poveli 3:0, što je bio i konačan rezultat utakmice
80 pregleda 11 komentar(a)
Češka, Foto: Savo Prelević
Češka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2016. 20:31h

Senzacionalna pobjeda u Belgiji marta ove godine donijela je tračak nade mlada reprezentacija Crne Gore može do Eura, ali je večerašnja utakmica sa liderom grupe, Češkom, pokazala da je ekipa Mojaša Radonjića daleko od ozbiljne evropske priče.

Česi su pod Goricom napunili mrežu Crne Gore (3:0) i gotovo osigurali prvo mjesto i direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Crna Gora, bar teoretski, još može do baraža, ali se čini da je utakmica sa Češkom razbila sve ilizuje.

Đorđević i društvo primili tri gola “u svlačionici” - već u 16. minutu, naime, na semaforu je pisalo 0:3.

Tek što je počelo - već je sve bilo riješeno.

"Nismo imali agresiju i fond trčanja koji smo morali da imamo i ovako kvalitetna Češka je to kaznila", kazao je Mojaš Radonjić.

Iako je ova reprezentacija već dva puta u ovim kvalifikacijama stizala visoko vođstvo protivnika, između ostalog i protiv Češke u gostima (od 2:0 i 3:1 do remija 3:3), početak meča je pokazao da se večeras puta neće pjevati ista pjesma.

U svakom potezu, svakom dodiru sa loptom, vidjela se ogromna razlika. Česi su demonstrirali klasu i jednostavnost fudbala, a svaki njihov napad u prvom poluvremenu mirisao je na gol.

Blistao je novi napadač Sampdorije, Patrik Šik, najbolji strijelac ovih kvalifikacija. Fudbaler koji je već debitovao za seniorski tim Češke učestvovao je kod sva tri gola u furioznom početku njegovog tima.

U 5. minutu je pogodio iz penala, koji je u dosta sumnjivim okolnostima skrivio Lagator (guranje bez lopte u šesnaestercu), u 9. je iz drugog pokušaja iskoristio centaršut Havela, a u 16. asistirao Čermaku za 0:3.

"Ne znam je li taj penal neko novo pravilo, ali Česima nije trebala pomoć sudija", dodao je Radonjić.

Česi su u prvom dijelu radili šta su htjeli, pa je Radonjić već u 35. minutu posegao za nepopularnim izmjenama - izveo je Kartala i Mandića, a uveo Boljevića i Vušurovića.

Utakmica je, međutim, već bila odlučena, a Đorđević je početkom drugog poluvremena propustio veliku priliku da bar ublaži poraz.

Crna Gora je i dalje dijeli 2. mjesto sa Belgijom, koju će dočekati narednog mjeseca, ali uz dva meča više. Češka je sve završila - ima čak osam bodova prednosti.

Direktno na Euro ide devet proplasiranih timova, dok će četiri najbolja drugoplasirana igrati baraž.

Za četiri dana Radonjićevi izabranici gostovaće Letoniji.

CRNA GORA - ČEŠKA 0:3

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 2.000. Sudija: Stefan Klosner (Švajcarska). Strijelci: Šik u 6. (penal) i 9, Čermak u 16. minutu. Žuti kartoni: Boljević, Vico, Lagator, Jovović, Đorđević (Crna Gora), Tetur, Hubinek, Černi (Češka)

Crna Gora: Kordić, Raspopović, Kopitović, Kartal (35. Boljević), Vico, Hočko, Lagator, Jovović, Kosović (64. Janković), Mandić (35. Vušurović), Đorđević.

Češka: Zima, Matežu, Liftner, Vraštil, Havel, Čermak (76. Tetur), Travnik, Hubinek, Černi (63. Holcer), Jankto, Šik (81. Juliš).

Bonus video: