Damjanović: Najbitnije da dobro krenemo

"Poljaci su u lošoj formi, ali nećemo da se uzdignemo, ne smijemo da dozvolimo da nas to “ušuška”, rekao je Dejan Damjanović, napadač Seula.
3 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija, Foto: Zoran Đurić
Fudbalska reprezentacija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.09.2012. 20:06h

U prethodnoj kalendarskoj godini “sokoli” nisu osjetili slast pobjede u kvalifikacijama. Svi se, međutim, rado sjećaju kako je bilo na jesen 2010. godine, kada je naša reprezentacija nakon tri vezana trijumfa i remija sa Engleskom na “Vembliju” bila hit i u evropskoj fudbalskoj javnosti...Zbog toga je utakmica sa Poljskom, koja se igra u petak veče (7. septembra) na stadionu pod Goricom od velikog značaja za crnogorski nacionalni tim.

"Nadam se da možemo da prekinemo tu seriju bez trijumfa u kvalifikacionim mečevima. Na posljednjih nekoliko utakmica ekipa je pokazala da je u usponu forme. Najbitnije je da dobro startujemo, vjerujem da ćemo u tom slučaju makar ponoviti rezultat iz prethodnih kvalifikacija", ističe Dejan Damjanović, napadač Seula.

I računica je potpuno jasna - “sokoli” očekuju svih šest bodova iz prva dva okršaja sa Poljskom i San Marinom.

"Obavezno! Potrudićemo se da uzdrmamo direktnog rivala, ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu. Nadam se da ćemo Poljacima produžiti lošu formu i rezultate", jasan je Damjanović.

On je, ipak, istovremeno i oprezan...

"Oni su u lošoj formi, ali nećemo da se uzdignemo, ne smijemo da dozvolimo da nas to “ušuška”. Vjerujem da ćemo biti kompletni, da će selektor moći da izvede najjaču postavu. A onda, uz našu publiku, nadam se da ćemo pobijediti na startu kvalifikacija."

Iskusnog napadača ne opterećuje što Poljaci igraju tvrdo, naprotiv...

"Pa, takve utakmice nam i odgovaraju, nema niko bolji napad od nas. Odgovaraju nam ti mečevi na 1:0", smatra Damjanović.

Crna Gora ima novi potencijal u napadu - Luku Đorđevića, Aleksandra Boljevića, te Filipa Kasalicu, koji se upisao u strijelce na svom debiju protiv Letonije...

"Drago mi je zbog toga. To su sve mladi momci koji su budućnost reprezentacije u narednih pet-šest, pa i deset godina. To je plus za nas. Imamo dobru, zdravu konkurenciju", kazao je Damjanović.

“Sokoli” će se potruditi da iskoriste povoljan raspored na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Brazilu 2014. godine.

"Ako počnemo dobro, u Ukrajini bi nam možda odgovarao i bod pa da ih potom dobijemo kući. Sada ćemo se, međutim, fokusirati na Poljsku", zaključio je Damjanović.

Bonus video: