Dan nakon što je otišao: Dečić obznanio da Marić više nije trener

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore imenovao je juče Marića za selektora svih ženskih reprezentativnih selekcija
140 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Marić, Foto: Filip Roganović
Mirko Marić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.12.2017. 17:51h

Mirko Marić do juče je bio trener Dečića, zbog toga je bilo veliko iznenađenje kada ga je Izvršni odbor FSCG imenovao za trenera svih ženskih selekcija.

Tek danas, dakle dan kasnije, iz Tuzi su saopštili da - Marić više nije trener.

"Rukovodstvo Dečića sporazumno je raskinulo saradnju sa trenerom koji je vodio ekipu prethodnih šest mjeseci. Iako je važio ugovor do juna 2018, sporazumno je raskinut na inicijativu trenera koji će postati selektor svih ženskih selekcija Crne Gore", kaže se u saopštenju.

"FK Dečić se zahvaljuje Mirku Mariću na korektnoj saradnji i odličnom odnosu kako sa upravom tako i sa svojim klegama, igračima i publikom. Želimo mu uspješan četvorogodišnji mandat na čelu reprezentacije Crne Gore", navodi se dalje.

Delić će tražiti drugog, odnosno trećeg trenera od početka sezone. Jer, pripreme sa ekipom počeo je Zoran Mijović, koji je napustio klub nakon svega desetak dana...

Ekipa iz Tuzi je prvi dio sezone završila na začelju tabele, sa 15 bodova, koliko ima i pretposljednji Petrovac. Dečić je na 19 mečeva ostvario samo dvije pobjede, uz devet remija.

"Sigurno je da se moglo više, ali uzimajući sve otežavajuće okolnosti u kojima se klub nalazio svo vrijeme Marićevog boravka, ne možemo biti nezadovoljni njegovim radom. U prvom redu jer je pod njegovom palicom veliki broj utakmica odigralo nekolkiko igrača koji su ponikli u FK Dećić. Da je bilo malo više sportske sreće i konto na tabeli bi bio znatno veći jer sjetimo se samo utakmica koje smo izgubili na nevjerovatan način, i nismo upisali već upisane bodove (Grbalj dva puta, Kom u gostima, Budućnost kod kuće", navode iz Dečića.

"Vuljaj, Ujkaj, Krkanović, Rosandić, Jovanović, Dinoša... su samo neki od velikog broja mladih igrača (U21) koji su prošli mlađe kategorije FK Dečić, a ove sezone su uspješno igrali u prvoj CFL".

Bonus video: