DAS IST BAYERN! Juventus nije idržao

Drama u Minhenu - Juve imao 2:0, Miler u 90. izborio produžetke, u kojima su Bavarci samljeli Italijane - 4:2. Prošla i Barselona
11 komentar(a)
Miler, Foto: Reuters
Miler, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2016. 23:05h

Nije Bajern klasična njemačka ekipa, u timu nema previše njemačkih fudbalera, na klupi ne sjedi njemački trener, ali se, ipak, radi o najvećem njemačkom sportskom brendu.

Na način na koji su to nekada radili samo Njemci - sa ivice ponora, iz klasičnog nokdauna, Bavarci su sačuvali snagu da se pridignu i u spektakularnom stilu eliminišu Juventus za plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Kakva utakmica na “Alijanc areni”, drama kakva se nije gledala u dosadašnjem dijelu sezone, a teško će se i vidjeti do finala - 17 minuta prije kraja regularnog toka Juventus je imao prednost od 2:0, rezultat kakav je mogao samo da sanja prije revanša, ali se ekipa Pepa Gvardiole vratila na isti način na koji je to „stara dama” uradila u Torinu, i golovima Levandovskog u 73. i Milera u 90. minutu odvela duel dva evropska giganta u „ekstra tajm”.

A nakon nevjerovatnog povratka u regularnom dijelu, produžeci bili stvar tehnike za motivisane Njemce, protiv već grogiranih Italijana - rezervisi Tijago Alkantara i Koman, u 108. i 110, za samo dva minuta drugog produžetka, odveli su četvorostrukog prvaka Evrope do 4:2 i plasmana u narednu rundu.

Senzacija je bila tako blizu, ali se nije dogodila - Bajern je prošao među najboljih osam, „preživio” je drugi favorit za osvajanje Lige šampiona, prvi uz Barselonu, koja je sinoć puno lakše potvrdila, čak i uvećala pobjedu iz Londona iz prve utakmice - 3:1 za Katalonce protiv Arsenala, čak 5:1 u ukupnom skoru.

Dakle, Barsa i Bajern idu dalje, ispao je prošlogodišnji finalista...

„Juventus - kako gorak oproštaj”, razvukao je „Tutosport” na onlajn izdanju.

Bili su Torinezi na putu da još jednom dokažu kakav su klub, kakva su ekipa, a Masimlijano Alegri da sebe svrsta u red najvećih evropskih trenera, ako to već nije.

Bez tri bitna igrača u svakoj liniji tima - Kjelinija, Markizija i Dibale - „stara dama” je punih sat vremena držala lekciju Bavarcima na njihovom terenu - iz igre, taktike, kombinatorike...

Pogba u 5. minut nakon nesporazuma Nojera i Alabe, pa Kvadrado u 28. poslije fenomenalnog prodora Morate, uz još jedan nepriznat, a regularan gol - vodio je Juventus 2:0 na „Alijanc areni”, pred skoro 80 hiljada šokiranih navijača.

Bavarci su se tražili 70 minuta, činilo se da im ni još toliko vremena neće biti dovoljno da se nađu, a onda je sjajan centaršut Daglasa Koste pogodio glavu Levandovskog i krenulo je njemačko „ludilo”...

Činilo se, međutim, da Bavarcima ponestaje vremena, teško da bi ga i imali da Evra u 90. minutu nije driblao ispred svog šesnaesterca, umjesto da ispuca loptu. Kazna je bila surova - centaršut Vidala,

pravo na glavu Milera, i Juventus je bio u nokdaunu, iako je imao 30 minuta da se oporavi.

„Krimi u Minhenu, Bajern ide dalje”, naslov je „Kikera”.

Bajern je nastavio da melje, „stara dama” je izdržala jedan produžetak, drugi nije mogla - Alkantara i bivši Juventino, Koman, su nakon fenomenalnih akcije pogodili za 4:2 i bacili publiku u delirijum.

Na „Nou Kampu” je bilo mnogo manje dramatično, ali jednako spektakularno - trio MSN, Mesi, Suares i Nejmar postigli su po gol, svaki sjajan na svoj način, Arsenalu ostaje utjeha što je iz mnoštva šansi bar jednom pogodio mrežu.

REZULTATI

BARSELONA - ARSENAL 3:1 (prvi meč 2:0)

Nejmar 18, Suares 65, Mesi 88. - Elneni 51.

BAJERN - JUVENTUS 4:2 produžeci (2:2)

Levandovski 73, Miler 90+1, Alkantara 108, Koman 110. - Pogba 5, Kvadrado 28.

RANIJE:

ATLETIKO M. - PSV 0:0 - penali 8:7 (0:0)

MANČESTER SITI - DINAMO K. 0:0 (3:1)

REAL M. - ROMA 2:0 (2:0)

VOLFSBURG - GENT 1:0 (3:2)

ZENIT - BENFIKA 1:2 (0:1)

ČELSI - PSŽ 1:2 (1:2)

Bonus video: