De Brujne i Aguero odveli Siti na "Vembli"

Mančester siti pobijedio Everton sa 3:1 u revanšu i nadoknadio poraz od 2:1 iz prve utakmice
2 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.01.2016. 22:36h

Mančester siti i Liverpul boriće se za prvi trojej u sezoni, Liga kup Engleske, u finalnoj utakmici koja će se igrati 28. februara na "Vembliju".

Noć pošto je Liverpul na penale eliminisao Stouk, Mančester siti je na jednako dramatičan način izbacio Everton i dobio šansu da se narednog mjeseca bori za pehar.

Ekipa Manuela Pelegrinija je nakon prvog meča imala jedan, a poslije 18. minuta revanša i dva gola zaostatka, pošto je Ros Barkli doveo goste u vođstvo sjajnim udarcem sa 20 metara, povećavši na 3:1 u ukupnom skoru.

Siti je bio u konopcima, navijači Liverpula već pomislili da im u finalu stiže gradski rival, kada je krenuo veliki preokret.

Fernandinjo je već u 24. minutu izjednačio na 1:1 i vratio "građanima" nadu, koju su u realnost pretvorili De Brujne i Aguero, i to u razmaku od samo šest minuta, od 70. do 76. Belgijanac je prvo anulirao prednost gostiju iz prvog meča, a onda asistirao Argentincu za konačnu presudu.

"Ova pobjeda će nam vratiti optimizam, a imamo tačno 30 dana da razmišljamo o finalu. "Vembli" je poseban stadion, a ako osvojimo trofej već u februaru, to će nam značiti puno u nastavku sezone", kazao je Pelegrini.

Bonus video: