De Bur: Haos i klanovi u Interu

"Svako je radio šta je htio. Kada sam pokušao da unesen stil igre baziran na pozicioniranju desilo se nešto nezamislivo. Lakše mi je bilo da to radim sa mladim igračima u Ajaksu", kaže De Bur
0 komentar(a)
Frank de Bur, Foto: Twitter
Frank de Bur, Foto: Twitter
Ažurirano: 19.02.2018. 17:23h

Frank de Bur je bio trener Intera 85 dana - nije imao ni rezultate, ni igru, niti atmosferu u ekipi.

Poslije Holanđanina su "potrošeni" i Stefano Pioli i trener Primavere Stefano Veki, onda je na ljeto stigao Lućano Spaleti...

Kako se idvoja sezona u Interu izgleda da bi Spaleti neće dugo, pa se s pravom postavlja pitanje - koliko treneri utiču na lošu situaciju u klubu, a koliko su krivi sami igrači?

"Imao sam velikih komplikacija u Italiji, ne samo zbog jezika, već i zbog nemogućnosti da prenesem svoje poruke i ideje igračima", rekao je De Bur i nastavio:

"Naš način razmišljanja je mnogo bliži engleskom, dok je i Interu sve zasnovano na sentimentalnim vrijednostima. Igrači su napravili klan, njih sedam ili osam, dok su ostali pokušali da ih sruše", istakao je De Bur.

Stanje je, kako kaže, bilo haotično u timu čiji je tada član bio i crnogorski napadač Stevan Jovetić.

"Svako je radio šta je htio. Kada sam pokušao da unesen stil igre baziran na pozicioniranju desilo se nešto nezamislivo. Lakše mi je bilo da to radim sa mladim igračima u Ajaksu", kaže De Bur.

Ima bez sumnje odgovornosti i De Bur, jer se nije proslavio ni na narednom zadatku poslije epizode u Gradu mode - bio je menadžer Kristal Palasa svega 10 sedmica i smijenjen je nakon četiri startna poraza u Premijer ligi bez datog gola.

Bonus video: