De Bur već prežaljen, Inter do kraja sedmice bira novog trenera

De Bur će vjerovatno dočekati Sautempton, ali bi već za vikend protiv Krotonea ekipu mogao da vodi Stefano Veki, sadašnji trener Primavere
0 komentar(a)
Inter Milan, Foto: Reuters
Inter Milan, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2016. 17:23h

Frank de Bur je kratko trajao u Interu, dilema da će dobiti otkaz se ne postavlja - samo je pitanje da li će Holanđanin dočekati duel sa Sautemptonom u četvrtak u Ligi Evrope ili će prije duela u Engleskoj čekirati kartu za Amsterdam.

De Bur je pobjedom u srijedu protiv Torina (2:1) kupio vrijeme, ali je sinoćnjim porazom od Sampdorije čini se otpala i posljednja mogućnost da ostane na klupi "crno-plavih".

U Italiji, međutim, mnogi ne prihvataju da je De Bur najveći krivac za sve što se dešava Interu.

Stručnjaci ga čak krive i najmanje, tek iza čelnika kluba, pa igrača.

"Rezultati su mjerilo i oni se računaju kada je u pitanju trener, ali u ovom slučaju De Burova krivica nije tako velika. Inter je u panici, ne zna se koji je od vlasnika glavni i ko donosi odluke. To se vidi i na terenu", rekao je Roberto Boninsenja, bivši napadač "nerazura".

De Bur će vjerovatno dočekati Sautempton, ali bi već za vikend protiv Krotonea ekipu mogao da vodi Stefano Veki, sadašnji trener Primavere.

Veki bi, naravno, došao samo na nekoliko dana, dok klub ne izabere Holanđaninu nasljednika.

Leonardove šanse, kako prenose italijanski mediji, nisu tako velike kao što su bile prošle sedmice.

Loran Blan je u kontaktima sa Interom, ali milanski klub u ovom trenutku ne želi trenera kojem mora da ponudi višegodišnji ugovor.

Inter navodno traži "vatrogasca", to bi trebalo da bude Italijan, koji će odraditi sezonu i sačuvati mjesto za Dijega Simeonea, koji bi na ljeto mogao da stigne na "Đuzepe Meacu".

Tako je prvi kandidat da preuzme ekipu Stefano Pioli, bivši trener Lacija.

Bonus video: