De Laurentis predlaže revoluciju za "spas fudbala": 60 minuta igre, evropska liga...

"Živimo u drugačijem vremenu, djeca sve više vremena provode na kompjuterima i pametnim telefonima, sve manje ih interesuju fudbal i sport. Za desetak godina biće još gore, a mi ne radimo ništa da to spriječimo", kazao je De Laurentis
0 komentar(a)
Aurelio de Laurentis, Foto: Www.napoliqube.it
Aurelio de Laurentis, Foto: Www.napoliqube.it
Ažurirano: 24.10.2018. 13:06h

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis upozorio je čelnike evropskog i svjetskog fudbala da će se najpopularniji sport za desetak godina naći u velikom problemu ukoliko se nešto ne promijeni.

"Živimo u drugačijem vremenu, djeca sve više vremena provode na kompjuterima i pametnim telefonima, sve manje ih interesuju fudbal i sport. Za desetak godina biće još gore, a mi ne radimo ništa da to spriječimo", kazao je De Laurentis.

On smatra da su UEFA i FIFA staromodne organizacije....

"Uklopili su nas u pravila koja su stara preko 100 godina, a mi smo idioti što ne pokušamo da promijenimo nešto. Fudbalske utakmice su često dosadne, preduge, neke te uspavaju. Mislim da bi trebalo skratiti mečeve na dva poluvremena po 30 minuta, sa pauzom od tri minuta. Intezitet bi bio veći, bilo bi uzbudljivije", rekao je De Laurentis.

On smatra da je i format Lige šampiona prevaziđen.

"Najbolji timovi iz Engleske, Italije, Njemačke, Španije i Francuske treba da igraju između sebe, da igraju neku vrstu, nazovimo je, evropske lige. Utorak, srijeda i četvrtak su dani za te utakmice, petak, subota, nedjelja za mečeve nacionalnih prvenstava. Takvo takmičenje donijelo bi 10 milijardi eura klubovima. Fudbal mora da se mijenja", kazao je De Laurentis.

Bonus video: