Navijači čekaju legendu: De Laurentis spremio ugovor za Ibrahimovića

Ibrahimoviću ugovor, kojim zarađuje 7,2 miliona dolara po sezoni, sa LA Galaksijem ističe u decembru, i u zimskom prelaznom roku će sigurno promijeniti sredini.
2614 pregleda 0 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: AP
Ibrahimović, Foto: AP
Ažurirano: 24.10.2019. 16:47h

Kako prenose italijanski mediji, predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis spreman je da ponudi švedskom napadaču Zlatanu Ibrahimoviću ugovor na jednu i po godinu vrijedan ukupno šest miliona eura.

Ibrahimoviću ugovor, po kojem zarađuje 7,2 miliona dolara po sezoni, sa LA Galaksijem ističe u decembru, i u zimskom prelaznom roku će sigurno promijeniti sredini.

Posljednjih dana De Laurentis i Ibrahimović su najavili mogući transfer i tako "zapalili" maštu mnogobrojnim navijačima Napolija.

"On je moja velika želja, ali sve zavisi od njega, ne od mene", rekao je Laurentis, dok je i sam Ibrahimović izjavio da ima želju da "zapali Napulj, kao nekada Maradona".

Navijači ga očekuju, već su počele da se prodaju Zlatanove figurice u dresu Napolija-

Popularni Ibra ima 38 godina i ovo bi vrlo lako mogao da bude njegov posljednji tim u bogatoj karijeri.

Ukoliko dođe do transfera, Napoli bi Ibrahimoviću bio četvrti italijanski klub u kojem je nastupao. Ima šest titula Serije A, a ono što mu nedostaje svakako jeste titula Lige šampiona.

Bonus video: