Debitant pobijedio šampiona, Pejović: Savladali smo najbolju ekipu; Rakojević: Teško je nabrojati sve naše greške

Podgorica slavila u Nikšiću 2:1
3232 pregleda 1 komentar(a)
Vojislav Pejović, Foto: Savo PRELEVIC
Vojislav Pejović, Foto: Savo PRELEVIC

Debitant je pobijedio šampiona - prvo veliko iznenađenje na domaćoj fudbalskoj sceni priredili su fudbaleri Podgorice, koji su u Nikšiću savladali Sutjesku 2:1.

I ispisali istoriju kluba iz podgoričkog predgrađa Lješkopolje, koji je nakon tri remija i poraza, upisao prvi trijumf u elitnom rangu.

"Zaista je ovo istorijska pobjeda, jer je prva na prvoligaškoj sceni, a uz to je ostvarena na terenu aktuelnog šampiona i najbolje ekipe. Mi smo i na prethodnim utakmicama djelovali dobro, sa puno energije. I večeras smo imali isti pristup, pravu energiju, ali smo ovoga puta maksimalno nagrađeni za taj veliki trud. Momcima samo mogu da čestitam", kazao je ushićeni trener Vojo Pejović.

Nikola Rakojević nije, naravno, bio zadovoljan, ali je konstatovao da je dobro makar to što je neočekivan poraz došao u ranoj fazi prevenstva.

"Protivnik je bio energičniji i na kraju zaslužio pobjedu. Napravili smo toliko grešaka, da smo jednostavno morali da budemo kažnjeni. Teško je i nabrojati sve naše greške. Nije dobro što smo izgubili na ovakav način, ali opomena je stigla u pravi čas", kazao je Rakojević.

Bonus video: