Dečić pao sa igračem više, Budućnost druga

U jeku napada domaćina uslijedila je kontra Save Gardaševića, čiji je pokušaj da dođe u poziciju za gol Damir Ljuljanović nepropisno zaustavio za opravdano isključenje. No, to se pokazalo kao mač sa dvije oštrice za goste, koji su podigli odbranu i krenuli naprijed, što je Budućnost znalački kaznila iz kontre
55 pregleda 0 komentar(a)
Đalović, Foto: Boris Pejović
Đalović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.04.2016. 07:14h

Budućnost je opet savladala Dečić. Uzalud je gostima pod Goricom bilo i to što su pri rezultatu 0:0 dobili igrača više, nakon isključenja golmana „plavih” Damira Ljuljanovića u 63. minutu.

Tuzani su nakon toga ostavili puno prostora za kontru a to su igrači Budućnosti znalački iskoristili. Podgoričani su upisali četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu i preuzeli 2. poziciju, zbog bolje gol-razlike od Rudara.

„Opet nismo uspjeli da pobijedimo Budućnost, iako nam se ukazala šansa nakon isključenja golmana. No, tada je naša ekipa odigrala vjerovatno najgorih 30-tak minuta u ovom prvenstvu. A do momenta kada smo ostali sa igračem više djelovali smo sasvim dobro i parirali favorizovanoj Budućnosti”, kazao je poslije meča pomoćni trener Dečića Fuad Krkanović.

Ipak je Budućnost od starta bila opasniji rival, a sjajne šanse, po jednu u oba poluvremena propustio je Radomir Đalović.

I Ivan Pejaković je bio blizu pogotku, ali je sjajnu akciju ekipe završio prelijepim lobom, nakon kojeg je lopta prošla tik pored stative.

U jeku napada domaćina uslijedila je kontra Save Gardaševića, čiji je pokušaj da dođe u poziciju za gol Ljuljanović nepropisno zaustavio za opravdano isključenje.

No, to se pokazalo kao mač sa dvije oštrice za goste, koji su podigli odbranu i krenuli naprijed, što je Budućnost znalački kaznila iz kontre.

Prvo Đalović u 74. minutu, ali je tada trenutak nepažnje pri slavlju umalo kaznio Pjeter Ljuljđuraj koji je opalio volej sa 13 metara, ali je golman Jasmin Agović sjajom paradom izbacio loptu u korner.

Nakon kornera Budućnost je preko Marka Burzanovića organizovala još jedan dobar napad koji je u gol pretvorio Milan Vušurović.

„Napokon imamo igru za dominaciju u ovoj ligi. Mi smo i u zimskoj pauzi, kao i na startu prvenstva značajno promijenili ekipu, i trebalo je vremena da se to ukomponuje. Sada nam još jedino fali bolja realizacija, ali homogenost u timu je perfektna”, rekao je Vladan Tomić, pomoćni trener Budućnosti.

Bonus video: