Defanzivna klinika Juventusa: Iguain srušio Napoli u derbiju

Napoli jalovo napadao, Juventus realizovao svoju šansu - "stara dama" slavila sa 1:0 i velikom derbiju Serije A i potpuno se vratila u trku za titulu
0 komentar(a)
Iguain, Foto: Reuters
Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2017. 21:55h

Juventus ove sezone igra ispod svojih standarda, ali je kada je najviše trebalo pokazao zašto je najveći i najbolji italijanski klub, zašto je šestostruki uzastopni šampion.

U derbiju Serije A na uzavrelom "San Paolu", ekipa Maksimilajana Alegrija nanijela je Napoliju prvi poraz ove sezone - 1:0, i prišla mu samo bod na vrhu.

Da Napolitance još više zaboli poraz, presudio im je njihov nekadašnji igrač - Gonsalo Iguain je pobjegao odbrani domaćina u 13. minutu i na fenomenalan pas Dibale pogodio bliži ugao Pepea Rejne.

Bila je to jedna, od dvije ili tri dobre kontre koje su izveli gosti u prvom poluvremenu.

U nastavku, nije bilo ni potrebe da igrači "stare dame" izlaze na protivničku polovinu, jer su se savršeno branili.

Bila je to prava defanzivna klinika fudbalera torinskog kluba, koji su igračima lidera u nastavku dopustili samo jednu polušansu (Insinje), iako su igrači Napolija svo vrijeme kombinovali ispred protivničkog šesnaesterca.

I dok su u prvom poluvremenu koliko-toliko prijetili Bufonu, u nastavku jedva da su i šutnuli - činilo se da je moglo da se igra još dva dana, protiv savršene odbrane Juventusa teško da bi imali šansu.

Juventus se ovom pobjedom definitivno vratio u trku za titulu, jer je vodećem Napoliju prišao na samo bod.

Šansu da preuzme vrh Serije A ima Inter, koji u nedjelju dočekuje Kjevo. Biće prvi, ako zabilježi pobjedu.

Samom vrhu blizu je i Roma, koja je pobjedom protiv Spala (3:1) prišla Napoliju na četiri boda, a ima i utakmicu manje.

Spal je na "Olimpiku" već u 9. minutu ostao sa igračem manje (isključen Felipe), što su iskoristili Džeko, Strotman i Pelegrini da golovima potpišu sigurnu pobjedu.

Bonus video: