Dejan Damjanović - voljen u Seulu, poštovan u cijeloj Aziji

"Kada dođe vrijeme da kaže zbogom, fudbal u Koreji će izgubiti istinsku legendu, koja je voljena u Seulu, a poštovana u cijeloj Aziji", zaključuje se u tekstu "The Korea times"
210 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Damjanović, Foto: Printscreen (YouTube)
Dejan Damjanović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 23.07.2017. 20:10h

Rijetki su crnogorski fudbaleri, i uopšte fudbaleri sa ovih prostora, koji su u inostranstvu stekli status legende.

Navijači Milana sigurno će vječno pominjati Savićevića, Realovi "merengesi" veličati Mijatovića i njegov gol za "desimu"...

Dejan Damjanović nije osvajao trofeje na najvećoj sceni, nije davao golove u finalima najvećih takmičenja, ali je u zemlji u kojoj igra fudbal devet godina - ikona, najbolji stranac svih vremena.

Tako 35-godišnjeg napadača nazivaju mediji u Južnoj Koreji, koja nije "neka tamo" fudbalska zemlja, već azijska velesila, zemlja čija je reprezentacija neugodan rival i najjačim selekcijama planete...

List "The Korea times" u opširnom tekstu o bivšem crnogorskom reprezentativcu navodi da se igrač kakav je Damjanović nije pojavljivao u K-ligi.

Devet godina je popularni Boske u Koreji, od čega je osam proveo u Seulu...

"On daje sve što ima u svakom momentu i isto očekuje od svojih saigrača. Kada je on na terenu, u svakom trenutku se vidi želja da postigne gol, da podigne svoj tim. Kada je na treningu - isto kao da je na utakmici", stoji u tekstu.

"Njegova vrlina je i želja da saigrača učini boljim, on nije klasični golgeter, on je čovjek koji igra za ekipu, za druga do sebe".

Damjanović će 27. jula napuniti 36 godina, a igra kao u najboljim danima. Već je postigao 14 pogodaka za Seul ove sezone.

Nedavno je kazao da će igrati dok god se bude dobro osjećao.

A šta kad završi karijeru.

"Kada dođe vrijeme da kaže zbogom, fudbal u Koreji će izgubiti istinsku legendu, koja je voljena u Seulu, a poštovana u cijeloj Aziji", zaključuje se u tekstu "The Korea times".

Bonus video: