Deko suspendovan zbog dopinga

Koristio sam vitamine kao dodatak ishrani i u njima se sasvim slučajno našao furosemid, objasnio je Deko
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2013. 19:26h

Nekadašnja zvijezda Porta, Barselone i Čelzija, Deko, suspendovan je na mjesec dana zbog korišćenja dopinga. Za 35 - godišnjeg Brazilca sa portugalskim pasošem, Deka, ovo je prvi prestup u bogatoj karijeri, a blaga kazna obrazložena je slučajnim uzimanjem vitamina koji su sadržali nedozvoljenu supstancu. Ipak, kazna je već istekla jer je druga proba potvrdila nedozvoljenu supstancu 7. maja, pa Deko može da nastupi u narednoj utakmici Fluminensea.

"Šta da kažem, želim da se izvinim svima, ali se ne osjećam krivim. Koristio sam vitamine kao dodatak ishrani i u njima se sasvim slučajno našao furosemid. Ova slučajna situacija negativno utiče na moj imidž pravog sportiste, svjestan sam toga ali ne i krivice", naglasio je Deko.

Probi, koja je pokazala pozitivan rezultat na furosemid, Deko se podvrgnuo 30. marta ove godine, a drugi uzorak uzet je 4. maja. Deko je zvjezdane trenutke u karijeri doživio u Portu Žoze Murinja sa kojim je bio pobjednik Kupa Uefa 2002. godine a sezonu kasnije i prvak Evrope. Ligu šampiona osvojio je i sa sa Barsom 2006. Sa selekcijom Portugala ima naslov viceprvaka Evrope. Za Portugal je odigrao 75 utakmica i postigao je pet golova

Bonus video: