Del Boske: Glasao sam za Hajnkesa, Benitesa i Skolarija

"Glasao sam za Hajnkesa jer je osvojio Ligu šampiona, Benitesa zbog osvajanja Lige Evrope i Skolarija koji je bio najbolji u Kupu konfederacija", rekao je Del Boske
0 komentar(a)
Del Boske, Foto: Beta/AP
Del Boske, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.11.2013. 17:20h

Selektor Španije Visente del Boske nema problem s time da li će neko otkriti prije vremena kome je dao glasove u izboru za trenera godine koji organizuju FIFA i "Frans fudbal".

Del Boske je čak u intervjuu za španski radio Kope otkrio da je njegov prvi izbor Jup Hajnkes, kojem je dao pet poena, te da je glasao i za Rafaela Benitesa (tri poena) i Luiz Felipea Skolarija (jedan).

Španski selektor je prošle godine osvojio ovu nagradu, a i ove se godine nalazi među desetoricom kandidata. Naravno, nije moguće da glasa za samog sebe...

"Glasao sam za Hajnkesa jer je osvojio Ligu šampiona, Benitesa zbog osvajanja Lige Evrope i Skolarija koji je bio najbolji u Kupu konfederacija. Glasao sam za trofeje, mislim da je to najobjektivniji način", rekao je Del Boske.

On, međutim, nije dao potpuno jasan odgovor na pitanje koga je glasao od igrača u konkurenciji za Zlatnu loptu.

"Reći ću vam da sam glasao za dvojicu Španaca. A treći? Neka ostane tajna", kazao je Del Boske.

Mediji su sigurni da je zaokružio Ćavija Ernandesa i Andresa Inijestu, a za igrača broj tri će morati da se sačeka...

FIFA će finaliste objaviti 2. decembra, a pobjednik će biti proglašen na svečanoj večeri u Cirihu 13. januara naredne godine.

Bonus video: