Del Boske ne žali zbog odluke da napusti klupu Španije - Vijesti.me
OSTALI ČISTE SAVJESTI

Del Boske ne žali zbog odluke da napusti klupu Španije

Visente del Boske
Visente del Boske (Foto: Reuters)

Španski fudbalski trener Visente del Boske rekao je danas da ne žali zbog odluke da napusti funkciju selektora Španije poslije osam godina.

Del Boske je nakon eliminacije Španije sa Evropskog prvenstva saopštio da je napustio tu fudbalsku reprezentaciju, koja na turniru u Francuskoj nije uspjela da odbrani titulu evropskog šampiona.

Njemu ugovor sa Fudbalskim savezom Španije ističe krajem jula.

Na pitanje da li žali zbog odluke da napusti kormilo Španije, Del Boske je za sajt Fife kratko rekao: "Da budem iskren, ne".

Del Boske je na klupi Španije imao početak iz snova kada je naslijedio Luisa Aragonesa 2008. godine.

Španija je pod njegovim vođstvom osvojila Svjetsko prvenstvo 2010, a dve godine kasnije i Evropsko prvenstvo. 

Španija je potom doživjela dva velika udarca. Prvo je na šampionatu svijeta 2014. godine takmičenje završila još u grupnoj fazi, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu eliminisana je u osmini finala. 

"Ne kažem da odlazim pošto sam završio svaki zadatak koji sam postavio. Svi smo znali da je to nemoguće ostvariti. Pobijediti još jednom na Svjetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu bi bilo nemoguće. Odlazim sa osjećajem da ne ostavljam nikakve 'labave kraje'", rekao je Del Boske.

Del Boskeova vladavina u Španiji nije se lijepo završila.

"Bilo je od svega po malo. Imali smo priliku da osvojimo mnogo toga, ali smo takođe doživjeli i poraze. To je sport. Odlazim čiste savjesti i sa osjećajem da sam ispunio svoju dužnost prema španskom fudbalu", rekao je Del Boske.