Del Boske optimistički dočekuje 2015. godinu

0 komentar(a)
del Boske, Foto: Reuters
del Boske, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.12.2014. 18:34h

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da je optimista u pogledu rezultata u sljedećoj godini i da je cilj ekipe da se plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Španija ovog ljeta u Brazilu nije uspjela da odbrani titulu svjetskog prvaka, a u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u četiri utakmice u Grupi C osvojila je devet bodova.

Del Boske je poslije Mundijala htio da podnese ostavku, ali su ga čelnici Fudbalskog saveza Španije ubijedili da ostane.

"Ljudi iz Saveza i ja isto mislimo i odlučili smo da nastavimo saradnju. U dobroj atmosferi i s velikom željom za uspjehom želim da ispunim svoje obaveze", rekao je Del Boske za sajt Fudbalskog saveza Španije.

"Pokušavamo da napravimo novi tim koji će se takmičiti kao i prethodni. Naš cilj je jasan - da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. godine", dodao je on.

Prva u Grupi C je Slovačka koja ima četiri pobjede, Ukrajina ima devet, Makedonija tri, a Belorusija i Luksemburg po jedan bod.

Takmičenje u kvalifikacijama Španija sljedeće godine nastavlja 27. marta u Sevilji protiv Ukrajine.

Del Boske je 2008. godine preuzeo reprezentaciju Španije sa kojom je 2010. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a dvije godine kasnije Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

Bonus video: