Del Boske: Povlačim se nakon EP 2016.

0 komentar(a)
del Boske, Foto: Reuters
del Boske, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.12.2015. 14:10h

Selektor Španije Visente Del Boske objavio je da će napustiti selektorsko mjesto poslije Evropskog prvenstva naredne godine.

Iskusni stručnjak istakao je da mu je velika želja da se od nacionalnog tima na šampionatu u Francuskoj oprosti još jednom titulom prvaka Evrope.

"Ukoliko sve bude prema očekivanjima, napustiću klupu Španije i Savez poslije Evropskog prvenstva. Razlozi su i zdravstvene prirode. Osam godina sam bio selektor i nemam namjeru da ostanem", napisao je Del Boske u svojoj knjizi "Pobjede i porazi", čije djelove je objavila španska Marka.

"Najveća želja mi je da reprezentacija koju vodim ima uspješan završetak ciklusa. Mogao sam da se povučem mnogo ranije, ali sam želio da nastavim da radim do perioda kada većina španskih radnika, inače, ide u penziju. Bila je privilegija što sam mogao da uživam u nečemu što je bila moja profesionalna pasija, fudbal. Sad, kada je blizu penzija, ne želim da mislim na budućnost. Kad bude došlo vrijeme, jutro nakon što napustim trenerski posao, misliću o normalnom životu", dodao je Del Boske.

Del Boske je predvodio "crvenu furiju" do trofeja prvaka svijeta u Južnoj Africi (2010) i Evrope u Poljskoj i Ukrajini (2012).

Prethodno je sa velikim uspjehom vodio Real Madrid u dva navrata, sa kojim je osvojio po dva pehara Primere i Lige šampiona, Superkup Španije, UEFA Superkup i Interkontinentalni kup.

Bonus video: