Del Boske: Vjerujem da nema rasizma u fudbalu

"U fudbalu nema rasizma, apsolutno nema. To nije nešto što svi rade. Želim da vjerujem da je riječ o izolovanim incidentima... U fudbalu nema rasizma", rekao je Del Boske
0 komentar(a)
Del Boske, Foto: REUTERS
Del Boske, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.04.2014. 17:32h

Selektor Španije Visente del Boske rekao je danas da vjeruje da u fudbalu nema rasizma i da je incident u kojem je navijač Viljareala gađao igrača Barselone Danija Alvesa bananom izolovan slučaj.

"U fudbalu nema rasizma, apsolutno nema. To nije nešto što svi rade. Želim da vjerujem da je riječ o izolovanim incidentima... U fudbalu nema rasizma", rekao je Del Boske, prenose španski mediji.

Tema rasizma u fudbalu ponovo je pokrenuta od incidenta na meču između Viljarela i Barselone kada je jedan navijač domaće ekipe, u trenutku kada se Alves spremao da izvede korner, bacio na teren bananu.

Alves je na taj rasistički ispad odreagovao tako što je uzeo tu bananu, pojeo je i nastavio da igra fudbal.

Nakon toga, na društvenim mrežama pokrenuta je akcija "Svi smo mi majmuni", kao odgovor na rasizam u fudbalu. Brojni fudbaleri među kojima i Luis Suares, Lukas Leiva, Serhio Aguero i Mario Baloteli objavili su fotografije na kojima jedu banane.

S druge strane, navijaču koji je gađao Alvesa bananom, Viljareal je doživotno zabranio ulazak na stadion.

Bonus video: