Del Pjero blizu Honveda

Možda bi trener mađarskog tima mogao da nagovori napadača da dođe u Honved jer je trener mađarskog tima Pjetro Vjerhovod, koji je u sezoni 1995/1996 bio saigrač Del Pjeru u Juventusu
0 komentar(a)
Del Pjero, Foto: Beta/AP
Del Pjero, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.08.2014. 18:27h

Legenda Juventusa, Alesandro Del Pjero, blizu je potpisivanja ugovora sa mađarskim Honvedom.

Iskusni Italijan je završio "avanturu" sa australijskim Sidnejom pa je u potrazi za novim angažmanom, a Honved je iskoristio priliku da prekaljeni as nema klub.

"Posljednjih 20 dana pričamo sa Del Pjerovim agentom Stefanom. Mi možda ekonomski gledano nijesmo u mogućnosti da angažujemo takva imena, ali je naš tehnički sponzor bio oduševljen ovom idejom i spreman je da nam izađe u susret", kazao je sportski direktor Honveda, Fabio Korela.

Možda bi trener mađarskog tima mogao da nagovori napadača da dođe u Honved jer je trener mađarskog tima Pjetro Vjerhovod, koji je u sezoni 1995/1996 bio saigrač Del Pjeru u Juventusu.

Klub iz Budimpešte je ambiciozan što se tiče transfera jer je već doveo Tomaza Rokija, bivšeg napadača Lacija i Intera, pa želi tandem koji bi mogao da dominira na osnovu iskustva u mađarskoj ligi.

Bonus video: