Delibašić: Pogodak protiv Betisa u čast Mićua

"Puno sam razgovarao sa Mićuom u posljednje vrijeme i na ovaj način sam želio da mu odam posebno priznanje", objasnio je Delibašić
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2013. 16:08h

Crnogoroski napadač Andrija Delibašić otkrio je da je svoj gol u nedjeljnoj pobjedi Rajo Valjekana protiv Betisa (3:0) proslavio u čast bivšeg saigrača Mićua, sada napadača Svonsija.

Miću je prošlog ljeta prešao iz Raja u Svonsi, u kojem se izvrsno snašao. Španski napadač je s 13 golova četvrti strijelac Premijer lige i pitanje je koliko će se zadržati u velškom klubu, s obzirom na interesovanje većih klubova za njegove usluge.

Miću je uvijek svoje golove slavio stavljajući ruku na uvo. Isto je učinio i 31-godišnji Nikšićanin, nakon što je pogodio za 2:0 u 64. minutu.

"Puno sam razgovarao sa Mićuom u posljednje vrijeme i na ovaj način sam želio da mu odam posebno priznanje. Na stranu njegovi fudbalski kvaliteti, danas svi vide kakav je igrač u pitanju, ali on je izvanredna osoba. Uvijek prati šta se događa u Rajo Valjekanu. Znam da je gledao nedjeljnu utakmicu, on nas uvijek podržava, u dobrim i lošim trenucima", objasnio je Delibašić zašto je "glumio" Mićua.

Rajo je trenutno na 6. mjestu Primere i ako tako nastavi, mogao bi da konkuriše za evropska takmičenja naredne sezone.

Delibašić je ipak oprezan - tvrdi da je ostanak u ligi prioritetni cilj.

"Imamo 34 boda. Još ne možemo reći da smo matematički sigurni, ali smo na pravom putu da ostanemo u Primeri. Prava smo ekipa, saigrači me uvijek podržavaju, u dobrim i lošim trenucima. Mi imamo dobar tim, ali je u našoj svlačionici i jako puno ljudskih kvaliteta. To je jedan od razloga zbog kojih smo tu gdje jesmo", kazao je Delibašić.

Crnogorski napadač postigao je četiri gola u Primeri ove sezone.

Bonus video: