Demba Ba "zapalio" London, Partizan izgubio

2 komentar(a)
Bešiktaš, Foto: Reuters
Bešiktaš, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.10.2014. 21:14h

Gorjela je južna tribina stadiona "Vajt hart lejn" u Londonu, napadač Bešiktaša Damba Ba je u posljednjem minutu iz penala donio Turcima izjednačenje protiv Totenhema u derbiju 2. kola mečeva Lige Evrope.

Konačno osmjeh na licu trenera Bešiktaša Slavena Bilića nakon serije loših rezultata u Evropi i turskom šampionatu. Totenhem je poveo golom Keina u finišu prvog poluvremena, ali su gosti u nastavku bili bolji tim. Promašili su nekoliko zicera i na kraju im je ipak uspjelo ono što nije prije dva mjeseca takođe u sjevernom Londonu, ali na stadionu Arsenala, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U istoj grupi, Partizan je pao bez ispaljenog metka na gostovanju Asterasu, koji se iznenađujuće probio na prvo mjesto grupe C. Golove za grčki tim postigli su Usero u 22. i Para u 52. minutu. Beograđani, za koje je do 63. minuta igrao Petar Grbić, imali su samo jedan udarac na gol.

Izgubio je i zagrebački Dinamo, ali na mnogo težem gostovanju - "modri" su pali protiv Seltika u Glazgovu, a presudio im je Kris Komons u 6. minutu.

Stadion Kantrida u Rijeci postaje negostoljubiv i za najveće evropske klubove. Bod u Hrvatskoj jedva je izvukao aktuelni šampion Lige Evrope, Sevilja - golom veziste Mbije u 3. minutu sudijske nadoknade, i to sa igračem manje.

Španci su poveli golom Aspasa u 26. minutu, ali su početkom nastavka ostali bez isključenog Kolodžejščaka, koji je skrivio penal. Sa bijele tačke pogodio je Kramarić, a Kvržić u 68. minutu donio potpuni preokret i veliko oduševljenje na Kandtridi.

Ipak, u nadoknadi vremena, Mbija je ponovio svoje remek djelo iz Valensije, u polufinalu Lige Evrope prošle sezone, kada je donio Andalužanima plasman u veliko finale.

Trener Rijeke Matjaž Kek je svih 90 minuta držao Marka Vešovića na klupi.

Lil i Marko Baša bili su na pragu pobjede u njemačko-francuskom okršaju u Volfsburgu, ali su ostali bez pobjede nakon nevjerovatnog gola Kevina de Brujnea iz voleja sa preko 20 metara u 82. minutu. Prednost "mastifima" samo pet minuta ranije donio je Origi iz penala.

Nemanja Nikolić nije pomogao Dinamu protiv Fiorentine - Italijani su bez Stefana Savića protutnjali Minskom i slavili 3:0. Golove su postigli Akvilani u 33, Iličić u 62. i Bernardeski u 67. minutu.

Napoli je golovima Hamšika i Iguaina slavio protiv Slovana u Bratislavi, dok je Dinamo Kijev u velikom istočnoevropskom derbiju savladao Stetauu sa 3:1 na Olimpijskom stadionu.

Ukrajinci su vodili golovima Jarmolenka u 40. i Kraveca u 66. minutu, smanjio je Rusesku u 89, ali je Teodorčik u nadoknadi potvrdio trijumf domaćina.

Samuel Eto je osam minuta prije kraja osvojio bod Evertonu u Krasnodaru. Rusi su vodili golom Arija iz finiša prvog poluvremena.

Rezultati

Grupa A

Cirih - Borusija M. 1:1 (1:1)

Viljareal - Apolon 4:0 (2:0)

Grupa B

Helsinki - Klub Briž 0:3 (0:1)

Torino - Kopenhagen 1:0 (0:0)

Grupa C

Asteras - Partizan 2:0 (1:0)

Totenhem - Bešiktaš 1:1 (1:0)

Grupa D

Astra - Salzburg 1:2 (1:2)

Seltik - Dinamo Zagreb 1:0 (1:0)

Grupa E

Dinamo Moskva - PSV 1:0 (0:0)

Eštoril - Panatinaikos 2:0 (0:0)

Grupa F

Inter - Karabag 2:0 (1:0)

Sent Etjen - Dnjepar 0:0

Grupa G

Fejnord - Standard 2:1 (0:0)

Rijeka - Sevilja 2:2 (0:1)

Grupa H

Krasnodar - Everton 1:1 (1:0)

Volfsburg - Lil 1:1 (0:0)

Grupa I

Slovan Bratislava - Napoli 0:2 (0:1)

Sparta Prag - Jang bojs 3:1 (1:0)

Grupa J

Alborg - Rio Ave 1:0 (0:0)

Dinamo Kijev - Stetaua 3:1 (1:0)

Grupa K

Dinamo Minsk - Fiorentina 0:3 (0:1)

Gengam - PAOK 2:0 (0:0)

Grupa L

Lokeren - Metalist 1:0 (0:0)

Trabzonspor - Legija Varšava 0:1 (0:1)

Bonus video: