Depaj na ljeto ide u Mančester junajted za 30 miliona

1 komentar(a)
Memfis Depaj, Foto: Strettynews.com
Memfis Depaj, Foto: Strettynews.com
Ažurirano: 07.05.2015. 11:16h

Napadač PSV-a, Memfis Depaj naredne sezone igraće u Mančester junajtedu, objavio je danas klub iz Ajndhovena.

Sportski direktor PSV-a Marsel Brands kazao je da će Depaj u narednim danima obaviti ljekarske preglede u novom klubu. Vijest je na svom Tviter profilu potvrdio i Junajted.

"Veoma smo ponosni zbog transfera Depaja. Memfis je prošao kompletnu našu omladinsku školu, a stigao je do važne uloge u nacionalnom timu. Izgubićemo važnog igrača, ali prelazak u Junajted je velika stvar za fudbalera, ali i za klub", rekao je Brands za klupski sajt.

Za Depaja su bili zainteresovani Pari Sen Žermen i Liverpul.

Engleski mediji prenijeli su da je Junajted za transfer Depaja izdvojio 30 miliona eura, koji je ove sezone postigao 27 golova u svim takmičenjima. On je 2011. godine kada je debitovao za prvi tim PSV-a, odigrao je 122 utakmice i postigao 49 golova.

Depaj je za selekciju Holandije odigrao 15 utakmica i dao dva gola, a bio je član tima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Junajted želi Falkaa još šest mjeseci

Mančester Junajted želi da produži pozajmicu Radamelu Falkau do kraja godine i pruži mu još jednu šansu da se dokaže na Old Trafordu.

Kako prenosi engleski Dejli Miror, Kolumbijac je razočarao ove sezone i Junajted ne želi da otkupi njegov ugovor za 43 miliona eura, koliko iznosi transfer poslije prošlogodišnjeg dogovora sa Monakom.

Potpredsjednik Junajteda Ed Vudvord započeo je pregovare sa kolegom iz Monaka Vadimom Vasiljevim da Falkao ostane još najmanje šest mjeseci u dresu engleskog kluba.

Falkao je ove sezone imao dosta problema sa povredama, a postigao je samo četiri gola na 23 utakmice u svim takmičenjima.

Tokom karijere igrao je za Lanseros, River Platu, Porto i Atletiko Madrid.

Bonus video: