Derbi bez golova na "Meaci", Napoli u velikom naletu

"Dama" je bila bliža pobjedi u duelu sa Interom, a šansu utakmice je promašio Sami Kedira u 69. minutu kada je sa sedam, osam metara pogodio stativu na pas Alvara Morate
0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2015. 20:58h

Veliki derbi italijanskog fudbala završen je rezultatski miroljubivo, golova nije bilo, ali je na terenu "Đuzepea Meace" sve prštalo.

Na kraju, Juve je bio bliži pobjedi protiv Intera, šansu utakmice je promašio Sami Kedira u 69. minutu kada je sa sedam-osam metara pogodio stativu na pas Alvara Morate.

Interu je pripao veći dio prvog poluvremena, ali Stevan Jovetić nije mogao sam.

Milanski klub je često napadao sa malo igrača u završnici, a crnogorski napadač, koji je zamijenjen u sudijskoj nadoknadi, namučio je u nekoliko navrata Đanluiđija Bufona, dok je Marcelo Brozović u finišu prvog dijela pogodio prečku.

"Ovo su derbiji, teške utakmice. Mislim da su oba tima bila solidna u organizaciji igre, a nama je falio pas u završnici. Skudeto? Fiorentina je prva, potom su tu Roma i Napoli, a vjerujem i da je Juve", rekao je Roberto Manćini, koji kao trener Intera nikada nije pobijedio Juve.

Kada se sve sabere, niti je Inter bio loš da izgubi, niti je Juve bio moćan da bi slavio, pa je ovaj remi "crno-plave" doveo do druge pozicije (koju dijele sa Romom), dok je aktuelni šampion smanjio razliku za bod u odnosu na lidera Fiorentinu - sada je minus devet.

"Tražili smo pobjedu, ali bod protiv u Milanu nikada nije loš rezultat", kazao je vezista Juvea Klaudio Markizio.

Napoli je u paklenoj seriji, i igara i rezultata - "azuri" su u derbiju savladali Fiorentinu kod kuće i upisali treću vezanu pobjedu nakon što su bili bolji i od Juventusa i od Milana.

U Napulju se sada vjerovatno sanjaju velike stvari, ali očekivanja navijača definitivno imaju pokriće, jer Napoli odavno nije djelovao ovako moćno, niti je pobjeđivao velike protivnike u seriji...

Lorenco Insinje je u 46. minutu donio prednost domaćinu, a Niko Kalinić nakon perfektne asistencije Josipa Iličića poravnao u 73.

Iličić je, međutim, samo dva minuta kasnije postao tragičar - izgubio je loptu na svojoj polovini i Gonsalo Iguain ga je grubo kaznio.

Napolitanci sada imaju 15 bodova, tri manje od Fiorentine koja je i dalje prva.

"Violi" je ovo drugi poraz u sezoni (nakon onog od Torina u drugom kolu), a prvi poslije serije od pet trijumfa.

Lacio je poslije tri vezane pobjede u ligi upisao poraz od Sasuola (2:1), a iz tog susreta će se pamtiti simulacija Paola Kanavara koji je iznudio penal za prvi pogodak.

Đenova je s igračem manje golom u sudijskoj nadoknadi bila bolja od Kjeva (3:2), dok je Sampdorija poražena od Frozinonea (2:0).

Rezultati

Inter - Juventus 0:0

Atalanta - Karpi 3:0 (Pinilja 7, Gomes 43, Ćigarini (penal) 63)

Frozinone - Sampdorija 2:0 (Paganini 54, Dionizi 55)

Đenova - Kjevo 3:2 (Pavoleti 13, Gakpe 17, Tahcidis 90+3 - Paloski 1, Pelisije 77)

Napoli - Fiorentina 2:1 (Insinje 46, Iguain 75 - Kalinić 73)

Sasuolo - Lacio 2:1 (Berardi (penal) 7, Misiroli 60 - Anderson 67)

Verona - Udineze 1:1 (Pacini (penal) 41 - Tero 84)

Bolonja - Palermo 0:1 (Vaskes 24)

Subota

Roma - Empoli 3:1

Torino - Milan 1:1

Tabela

Bonus video: