Derbi - Brnović hvali Sutjesku, ali vjeruje: Interesuje nas samo pobjeda

Pet puta je aktuelni trener Podgoričana prošle sezone vodio mečeve protiv Sutjeske, čak četiri puta je bilo neriješeno (računajući i dva meča polufinala Kupa, kada je prošla Budućnost), a Nikšićani su slavili pod Goricom u posljednjem kolu, kada je prvenstvo već bilo riješeno u njihovu korist
1699 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Mijić (Budućnost) okružen fudbalerima Sutjeske na prošlogodišnjem meču, Foto: Savo Prelević
Miloš Mijić (Budućnost) okružen fudbalerima Sutjeske na prošlogodišnjem meču, Foto: Savo Prelević

Budućnost i Sutjeska danas će pod Goricom u 18 sati odigrati prvi od četiri prvenstvena duela.

Jasno je, naravno, da rezultat prvog derbija neće biti presudan, nakon ovog meča ostaje još 28 kola, računi će se svesti tek na kraju, ali pobjeda u direktnom okršaju dva jedina kandidata za titulu donosi i bodove, i samopouzdanje...

Budućnost pred derbi ima dva boda više, trebalo bi i zbog toga malu psihološku prednost, ali je pitanje je li baš tako, s obzirom na to da su izabranici Branka Brnovića do prije samo tri dana imali plus pet. OFK Titograd im je, međutim, nanio prvi poraz u sezoni, a utakmica sa Sutjeskom će pokazati da li je to uzdrmalo podgorički tim.

Brnović je ubijeđen da nije - zbog načina na koji je njegova ekipa odigrala taj meč.

NE BIH POTPISAO BOD, PA NI PROTIV SUTJESKE...

- Bio sam ljut poslije OFK Titograda, ali kada sam dva puta odgledao snimak utakmice na miru, shvatio sam da nemam šta da kažem igračima. Vratila se naša agresivnost, u prvom poluvremenu imali smo nekoliko sjajnih akcija, nismo dali gol, ili dva, i to je jedina greška. Ako smo neki meč ove sezone zaslužili da dobijemo, onda je to upravo taj - kazao je Brnović.

Pet puta je aktuelni trener Podgoričana prošle sezone vodio mečeve protiv Sutjeske, čak četiri puta je bilo neriješeno (računajući i dva meča polufinala Kupa, kada je prošla Budućnost), a Nikšićani su slavili pod Goricom u posljednjem kolu, kada je prvenstvo već bilo riješeno u njihovu korist.

- Sutjeska je u posljednjih nekoliko godina najbolja ekipa u Crnoj Gori. Tim koji su imali pojačali su Kojaševićem, Šofrancem, Nikolićem, Erakovićem... Nas, međutim, interesuje samo pobjeda, kao i protiv svakog rivala, nikada ne bih potpisao bod, pa ni protiv Sutjeske, ali kako god se završi utakmica daleko je do kraja, ništa neće biti gotovo. Ali nakon meča sa OFK Titogradom, bez obzira na ishod, siguran sam da možemo da ispunimo cilj i dođemo do titule - dodao je Brnović.

Protiv Titograda je, međutim, bila prisutna nervoza, prilično neuobičajena za ovaj dio sezone.

- Vidjela se nervoza, prvo je zahvatila igrače, pa onda i mene. Govorio sam im da budu mirni, da nema razloga za paniku, na poluvremenu sam im naglasio da ćemo dati gol ako zadržimo mirnoću. Međutim, prolazilo je vrijeme, uvukao se nemir među igrače, primijetilo se u igri. To ćemo morati da zaustavimo, jer nema potrebe za tim - istakao je Brnović.

Miloš Mijić je prošle sezone bio najbolji igrač Budućnosti, i sada je najveći adut, posebno u ovakvim mečevima.

- Radujemo se utakmici, ovo je najveći derbi, koji dočekujemo sa gorčinom zbog poraza u prošlom meču. Želimo da se vratimo na pobjednički put. Postoji pozitivan naboj, daćemo sve od sebe, ali kako god se završi meč moramo da znamo da je tek početak sezone - kazao je Mijić.

Kapiten Stefan Milić biće zadužen da zaustavi protivničke napadače.

- Nadam se da ćemo prvi da damo gol, a ne da ulazimo u meč iz minusa, kao nekoliko puta ove sezone. To bi bilo veoma važno. Čeka nas velika utakmica, pravi derbi, želimo da pokažemo da smo zasluženo lideri - istakao je Milić.

Parovi

ZETA – PODGORICA 15.30

KOM – RUDAR

PETROVAC – ISKRA

GRBALJ – OFK TITOGRAD

BUDUĆNOST – SUTJESKA 18.00

Bonus video: